Одобрени са допълнителни 100 000 лв. за изграждане на инфраструктурата за новия изтребител

Pan.bg 28 май 2022 | 09:13 views (902) commentaries(0)
img пан.бг,Н.Димов
Източник:ИЦ на МС


Министерският съвет на Република България, на основание чл.8, ал.1 от Устройствения правилника на Министерския съвет и на неговата администрация, прие постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на отбраната за 2022 г. в размер до 100 000 хил. лв. за изграждане на интегрирана система и инфраструктура за усвояване, експлоатация и осигуряване на новия тип боен самолет F-16 Block 70. Средствата са част от предвидените през 2020 г. за периода 2020- 2022 г. средства в размер на 300 000 хил. лв.

С друго свое решение днес Министерският съвет прие доклад за одобряване на проект на международен договор за Изменение и допълнение No 1 към Писмо с оферта и приемане на офертата (LOA) BU-D-SAB „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“ (F- 16 Block 70 aircraft and associated support)/ BU-D-SAB LOA Al.


Предлагането на допълнения и изменения към действащи договори по Програмата за чуждестранни военни продажби (Програма FMS) е стандартна практика на Правителството на САЩ, когато се изискват корекции в тяхното съдържание.
Предложеният проект на договор не променя стойността на международния договор BU-D-SAB LOA „Самолети F-16 Block 70 и свързана с тях поддръжка“, а предвижда различни промени в неговото съдържание {коригиране на стойности и пренасочване на средства между отделни линии, промяна на транспортни кодове,уточняване на реда за предоставяне на информация за предстоящи доставки и други)
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка