Нощни полети в авиобаза Граф Игнатиево (видео и фотогалерия)

Pan.bg 01 юли 2022 | 17:54 views (7279) commentaries(0)
img pan.bg, Н.Димов

След чудесното авиошоу, посветено на 110-та годишнина на военната ни авиация, летателната дейност в авиобаза Граф Игнатиево продължи с рутинния ритъм на дневни и нощи полети.

Екип на сп.“Клуб КРИЛЕ“ имаше удоволствието да присъства на нощна летателна смяна през седмицата.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

ИТС извърши предполетната подготовка в оставените от ВВС на Нидерландия леки укрития, нещо ново за нашите ВВС. Тези укрития защитават изтребителите от вредното въздействия на екстремните условия на времето, в случая от палещите лъчи на слънцето. Създават се и много по-добри условия на личния състав от еПОВР да извърши предполетната подготовка на авиационната техника. Тук не може да не се отбележи, че е крайно време да се осигурят и укрития за дежурните изтребители, които 365 дни в годината, денем и нощем, при всякакви метеорологически условия, са на открито…

Със залеза на слънцето на старта дойдоха летците за първата вълна. След външен оглед на изтребителите, те заемат местата си в кабините, подпомогнати от техниците на самолетите. Следва закопчаване и пристягане на коланите, проверка на оборудването в кабината, запуск на двигателите и тестване на тяхната работа, рулиране към изпълнителния старт. Малко по-късно изтребителите се издигат във въздуха на фона на последните лъчи на слънцето.

След 40-на минути изтребителите кацат, на стоянката са посрещнати от ИТС на еОПАТ, летците вписват във формулярите на самолетите оценка на работата на системите и двигателите. Техниците и специалистите извършват подготовка за повторен полет , малко по-късно идват следващите пилоти и втората вълна е отново във въздуха.

Video: " target="_blank">

" target="_blank">Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Нощни полети в авиобаза Граф Игнатиево (видео и фотогалерия)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/24 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка