Silk Way West Airlines подписва поръчка за два A350F (СНИМКИ)

Pan.bg 04 юли 2022 | 09:09 views (689) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


На 28 юни 2022 г. Silk Way West Airlines, базирана в Баку (Азербайджан) карго авиокомпания, подписа договор за покупка на два карго самолета A350F. Това е първата поръчка от Каспийския регион за този тип самолет. Товарните самолети са предназначени за модернизиране и допълнително разширяване на съществуващия флот на авиокомпанията с най-ефективните и устойчиви товарни самолети, налични на пазара.

„Радваме се да подпишем първото, но със сигурност не и последното споразумение с Airbus, което бележи началото на това, което съм сигурен, че ще бъде много ползотворно партньорство, докато се стремим към бъдещ растеж. Днес нашите клиенти станаха свидетели на определящ момент в историята на Silk Way West Airlines. Уверен съм в успеха, който ще ни донесе придобиването на тези нови самолети. Подписването на това споразумение бележи нов крайъгълен камък в растежа на нашата компания. Няма съмнение, че това споразумение ще укрепи водещата позиция на компанията на световния пазар на въздушни превози на товари през следващите 15-20 години“ заяви Волфганг Майер, президент на Silk Way West Airlines.

„Приветствам Silk Way West Airlines като нов клиент на Airbus. A350F променя играта по отношение на ефективността и устойчивостта за товарните операции на бъдещето. Очакваме с нетърпение да демонстрираме колко положително икономическият и екологичният подпис на A350s ще се открояват спрямо самолетите от по-старо поколение“ сподели Кристиан Шерер, главен търговски директор на Airbus и ръководител на Airbus International.

A350F е базиран на най-модерния в света лидер на дълги разстояния, A350. Самолетът ще разполага с голяма товарна врата на основната палуба и дължина на фюзелажа, оптимизирана за товарни операции. Над 70% от корпуса на самолета е направен от модерни материали, което води до 30 t по-малко тегло при излитане, което заедно с ефективните двигатели Rolls-Royce генерира предимство от най-малко 20% по-нисък разход на гориво и CO2 емисии спрямо сегашния му най-близък конкурент. С капацитет от 109 тона полезен товар (+3 t полезен товар / 11% повече обем от конкуренцията), A350F обслужва всички товарни пазари (експресни, генерални товари, специални товари...) и е в категорията на големите товарни самолети единственият готов товарен самолет от ново поколение навреме за повишените стандарти за CO₂ емисии на ICAO.

Пуснат на пазара през 2021 г., A350F има до момента 31 поръчки и опции от 6 клиента.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Silk Way West Airlines подписва поръчка за два A350F (СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка