ПЪРВИ САМОСТОЯТЕЛЕН ПОЛЕТ НА БОЕН САМОЛЕТ НА МЛАД ПИЛОТ В АВИОБАЗА БЕЗМЕР

Pan.bg 07 юли 2022 | 20:28 views (1379) commentaries(0)
img пан.бг,Н.Димов
Източник_ИЦ на ВВС


На 05.07.2022 г., в авиобаза Безмер ст. лейт. Желязко Добрев, випуск 2019, изпълни първи самостоятелен полет на самолет Су-25К. Той е един от двамата обучаеми от стартиралия тази година курс за приучване на самолет Су-25 на млад летателен състав. Младият летец беше допуснат до изпълнение на самостоятелни полети след отлична оценка от проведения контролен полет по техника на пилотиране на средни височини от командира на 22 авиационна база полк. Милен Димитров.

След изпълнения самостоятелен полет в присъствието на летателния и инженерно-техническия състав, командирът на 22 АБ полковник Милен Димитров пожела на ст.л-т Добрев още много и безаварийни полети, и броят на излитанията да бъде равен на броя на кацанията!


Първите превозни полети на новият курс за приучване на самолет Су-25, който включва капитан Ивелин Ванчев и ст.лейт. Желязко Добрев, стартираха през месец юни. Началник на курса е командирът на авиационна ескадрила майор Радостин Люцканчев, инструктори са майорите Илия Енчев и Антон Дойчев. До края на годината двамата млади пилоти трябва да преминат всички етапи на усвояване на самолета до ниво бойно използване по единично.

Реализирането на курса за приучване на самолет Су-25 ще допринесе за осигуряване на приемственост между поколенията летателен състав в авиобаза Безмер.

image

image

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка