ЛЕЙТЕНАНТИ ОТ ВИПУСК 2022 „ПОЛКОВНИК БОРИС ДРАНГОВ“ ВЛЯЗОХА В СЪСТАВА НА 12-ТА АВИАЦИОННА БАЗА (ГОЛЯМА КАДРОВА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 01 авг 2022 | 16:15 views (11600) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на 12-а авиобазаНа 1 август 2022 г. 12-та авиационна база в гр. Долна Митрополия прие в редиците си единадесет лейтенантa от випуск 2022 „Полковник Борис Дрангов“. 10 от тях са възпитаници на ВВВУ „Георги Бенковски” и един на НВУ „Васил Левски”. Преди няколко дни те получиха лейтенантските си пагони и дипломите за висше образование.

Пред общия строй на авиобазата началникът на Щаба – полковник Ивайло Пешаков прочете заповеди на министъра на отбраната, с които на випускниците се присвоява първо офицерско звание и се назначават в 12-та авиационна база. 7 от тях са завършили специалност „летец-пилот” и влизат в състава на Авиационната ескадрила. На длъжност заместник-командир на авиационно звено са назначени лейтенантите Ивайло Захариев, Божидар Гушев и Радостин Павлов. На длъжност старши пилот в авиационно звено на Авиационна ескадрила са назначени лейтенантите Богомил Луканов, Петко Илиев, Лъчезар Михайлов и Стефан Влахов.

Две са новите попълнения в инженерно-техническия състав - лейтенант Добрин Тотев и лейтенант Георги Дилчев.

Лейтенант Йоана Терзийска е назначена на длъжност помощник-началник на служба „Личен състав“.

Завършилият обучение в НВУ „Васил Левски” лейтенант Димитър Стоянов е назначен в отделение „Логистика” в 12-та авиационна база.

Във випуск 2022 „ Полковник Борис Дрангов“ се дипломираха и кадетите от Професионалния сержантски колеж - ВВС. Четирима са военнослужещите от състава на 12-та авиационна база, които успешно завършиха задочната форма на обучение. Това са ефрейтор 2-ри клас Иво Попов, редник 3-ти клас Атанас Атанасов, редник 3-ти клас Росен Ячев и редник 3-ти клас Красимира Ячева.

Заместник-командирът на 12-та авиационна база - полковник Ивайло Ангелов приветства всички с „Добре дошли“ и им пожела здраве, много сили и енергия за изпълнение на поставените задачи и професионални успехи. Връчи на новоназначените емблемата на 12-та авиационна база с пожелание да я носят с гордост, а с делата си да допринасят за утвърждаване престижа на Военновъздушните сили.

Обявена бе заповед на командира на Военновъздушните сили относно повишаване във военно звание на четирима военнослужещи от състава на 12-та авиационна база - капитан Георги Кръстев е повишен в звание майор, във военно звание „старши лейтенант” са повишени лейтенант Калоян Коев, лейтенант Евгений Христозов, лейтенант Петър Цочев.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЛЕЙТЕНАНТИ ОТ ВИПУСК 2022 „ПОЛКОВНИК БОРИС ДРАНГОВ“ ВЛЯЗОХА В СЪСТАВА НА 12-ТА АВИАЦИОННА БАЗА (ГОЛЯМА КАДРОВА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 2/13 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка