Etihad Airways с твръда поръчка за 7 карго самолета Airbus A350F

Pan.bg 05 авг 2022 | 11:09 views (475) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com

На 3 август 2022 г. Etihad Airways потвърди поръчката си към Airbus за 7 товарни самолета A350F от ново поколение, следвайки по-ранния си ангажимент, обявен на Singapore Airshow 2022. Карго самолетите ще подобрят товарния капацитет на Etihad, защото са най-ефективните товарни самолети налични на пазара.

С тази поръчка за A350F националният превозвач на ОАЕ ще разшири отношенията си с Airbus и ще я добави към съществуващата му поръчка за най-голямата пътническа версия на A350-1000, 5 от които вече са доставени.

Тони Дъглас, главен изпълнителен директор на Etihad Aviation Group, заяви: „При изграждането на един от най-младите и устойчиви флоти в света, ние сме щастливи да разширим дългосрочното си партньорство с Airbus, за да добавим A350 Freighter към нашия флот. Този допълнителен товарен капацитет ще подкрепи безпрецедентния растеж, който преживяваме в подразделението Etihad Cargo. Airbus разработи забележителен горивно-ефективен самолет, който в тандем с A350-1000 в нашия пътнически флот подкрепя нашия ангажимент за достигане на нулеви нетни въглеродни емисии до 2050 г.“.

„Airbus има удоволствието да разшири дългогодишното си партньорство с Etihad Airways, които вече лятят с пътническите A350 и продължават да надграждат семейството с променящата правилата на играта карго самолет A350F. Този голям карго самолет от ново поколение носи безпрецедентни и несравними предимства по отношение на далечина на полета, горивна ефективност и икономии на CO₂, които подкрепят клиентите чрез повишаване на оперативната ефективност, като същевременно намаляват въздействието върху околната среда“ сподели Кристиан Шерер, главен търговски директор и ръководител на Airbus International.

Etihad също така сключи дългосрочно споразумение за услугите за полетни часове на Airbus (FHS) за поддръжка на целия им флот A350, за поддържане на производителността на самолетите и оптимизиране на надеждността. Това бележи първото споразумение за договор за Airbus FHS за флота от A350 в Близкия изток. Отделно, Etihad също избра Skywise Health Monitoring на Airbus, което позволява на авиокомпанията да има достъп до управление в реално време на събития в самолета и отстраняване на неизправности, спестявайки време и намалявайки разходите за непланирана поддръжка.

Като част от най-модерното в света семейство за дълги разстояния, A350F осигурява високо ниво на сходство с пътническите версии A350. С капацитет от 109 тона полезен товар, A350F може да обслужва всички товарни пазари. Самолетът разполага с голяма товарна врата на главната палуба, като дължината на фюзелажа и капацитетът са оптимизирани за стандартните за индустрията палети и контейнери.

Повече от 70% от корпуса на A350F е направен от модерни материали, което води до 30 тона по-ниско тегло при излитане и генерира поне 20% по-нисък разход на гориво и емисии спрямо сегашния му най-близък конкурент. A350F напълно отговаря на подобрените стандарти за CO₂ на ICAO, които влизат в сила през 2027 г. Включително днешната поръчка, A350F има 31 твърди поръчки от 6 клиента.

A350F отговаря на предстоящата вълна от замяна на големи товарни самолети и променящите се екологични изисквания, оформяйки бъдещето на въздушния транспорт. A350F ще се задвижва от най-новите технологии, икономични двигатели Rolls-Royce Trent XWB-97.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка