Завърши съвместната летателна тренировка „Тракийска пепелянка - 2022“ (снимки)

Pan.bg 20 авг 2022 | 16:21 views (3971) commentaries(0)
img Pan.bg
Източник:MO,ac.nato.int


Екипажи от състава на българските Военновъздушни сили (ВВС) участваха заедно със сили и средства от военновъздушните сили на Гърция, Канада, Румъния и на САЩ в Европа в съвместната летателна тренировка „Тракийска пепелянка - 2022“.

В рамките на две седмици, в периода от 8 август до 19 август 2022 г., в българското въздушно пространство се проведоха съвместни полети и се изпълниха задачи, специфични за родовете авиация и противовъздушна отбрана (ПВО), чиято сложност нарастваше с хода на тренировъчните действия. Основната им цел е свързана с подготовка на силите за съвместно участие в коалиционни операции.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


От българска страна участваха военнослужещи от базата за Командване, управление и наблюдение, екипажи на изтребители МиГ-29 от авиобаза Граф Игнатиево, Су-25 от авиобаза Безмер, вeртолети AS-532 Cougar от авиобаза Крумово със задачи по авиомедицинска евакуация и формирования за противовъздушна отбрана от състава на ВВС и Сухопътните войски.

F-18 на Кралските канадски военновъздушни сили оперираха от северната ни съседка. Румънските и гръцките военновъздушни сили с техните F-16 проведоха полети с излитане и кацане от своите бази за постоянна дислокация.

Военнослужещи от състава на американските ВВС осигуриха действията на авиацията на полигон Елена.

Съвместната подготовка „Тракийска пепелянка“ се провежда ежегодно от 2010 г. и предоставя възможности на военновъздушните сили на страните-участнички да генерират богат опит при реално взаимодействие в международна среда.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Завърши съвместната летателна тренировка „Тракийска пепелянка - 2022“ (снимки)

ПРЕДИШНА СНИМКА 5/5 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка