ГОРЕЩО: Новият американски бомбардировачът B-21 ще бъде представен през първата седмица на декември 2022 г. (компютърни графики)

Pan.bg 22 сеп 2022 | 08:11 views (781) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на ВВС на САЩВВС на САЩ потвърдиха на 20 септември 20220 г., че планират да разкрият облика на B-21 Raider през първата седмица на декември т. г. по време на церемония по откриването, организирана от производителя Northrop Grumman Corporation в нейните производствени съоръжения в Палмдейл (Калифорния).

B-21 е ударен стелт бомбардировач с голяма способност за оцеляване, с висока способност за проникване, който постепенно ще замени бомбардировачите B-1 и B-2, превръщайки се в гръбнака на флота от бомбардировачи на ВВС на САЩ.

„Представянето на B-21 Raider ще бъде исторически момент за нашите ВВС и нацията. За последно представихме нов бомбардировач преди повече от 30 години. Погледнете заплахите, породени от нашето предизвикателство за темпото - трябва да продължим бързото модернизиране. B-21 Raider ще осигури страхотна бойна способност в редица операции в силно оспорвани среди на бъдещето“ заяви началникът на Щаба на ВВС генерал Си Кю Браун младши и продължи: „Министерството на ВВС инвестира в способността на самолета да нанася удари на далечни разстояния като част от своите 7 оперативни императива, докато разработва усъвършенствани комуникации, сензори и широк набор от оръжия и поддържащи системи, необходими за възпиране на нашите противници и победа в битка. Трябва да инвестираме в удари на далечни разстояния в силно оспорвана среда, като интегрираме бомбардировача B-21 с модерни комуникации, сензори и широк набор от оръжия и поддържащи системи“.

След разкриването, програмата B-21 ще продължи своята строга тестова кампания с комбиниран екип от професионалисти от Центъра за изпитания на ВВС, Центъра за оперативен тест и оценка на ВВС и Northrop Grumman. Тяхната работа ще провери ефективността и ще идентифицира области за подобрение на оръжейната система.

„Програмата B-21 е мощен пример за дългогодишния опит на Америка с въвеждането на напреднали военни технологии чрез иновативна, адаптивна и ефективна отбранителна промишлена база. ВВС взеха решение още в началото на живота на програмата да произведат изпитателните самолети максимално близки до окончателния облик, което носи дивиденти, докато гледаме към първия полет“ сподели Андрю Хънтър, помощник-секретар на ВВС за придобиване, технологии и логистика.

Оръжейната система B-21 се произвежда по договор на ВВС с Northrop Grumman. Той е проектиран с отворена системна архитектура, позволяваща бързо адаптиране на зрели технологии и позволяваща на самолета да остане ефективен, докато заплахите се развиват с течение на времето.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГОРЕЩО: Новият американски бомбардировачът B-21 ще бъде представен през първата седмица на декември 2022 г. (компютърни графики)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка