ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА КОМАНДИРА НА ВВС, ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ДИМИТЪР ПЕТРОВ, ПО СЛУЧАЙ 22 СЕПТЕМВРИ– ДЕНЯ НА НЕЗАВИСИМОСТТА

Pan.bg 22 сеп 2022 | 09:31 views (153) commentaries(0)
img УВАЖАЕМИ ГЕНЕРАЛИ, ОФИЦЕРИ, СЕРЖАНТИ И ВОЙНИЦИ,
ДАМИ И ГОСПОДА ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ,
СКЪПИ СЪМИШЛЕНИЦИ,

За мен е чест да поздравя Вас и Вашите семейства по случай Деня на независимостта.

На 22-и септември България чества едно от най-значимите събития от новата си история. На тази дата през 1908 г. българската държава, една от най-старите в Европа, обявява своята независимост. Така тя отново се появява на картата на Европа след петвековно османско владичество.
С провъзгласяването независимостта на България се издига международният авторитет на страната. Единствената държава на Балканите, която постига своята независимост без война, е Царство България, което я прави пълноправен участник в международните отношения и я превръща в равноправна на другите държави. Новата българска държава е способна да се защитава самостоятелно, а княз Фердинанд приема титлата цар на България.

Днес, 114 години по късно ние продължаваме с единна воля и обединени усилия да отстояваме свободата и независимостта на Родината, за нас и идните поколения, за Отечеството. Нека помним предците си, нека пазим и бдим над страната си.

Пожелавам ви дълъг живот, крепко здраве и добър късмет, слънчеви дни и още много успехи, за да съхраним и изградим единна и добруваща България!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

КОМАНДИР НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
ГЕНЕРАЛ-МАЙОР ДИМИТЪР ПЕТРОВ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка