Младите курсанти от Военновъздушното училище полагат клетва утре

Pan.bg 29 сеп 2022 | 15:30 views (428) commentaries(0)
img На 30 септември 2022 г. новоприетите курсанти във ВВВУ „Георги Бенковски“ ще положат военна клетва. 48 курсанти, от които 9 жени от „Випуск 2026“ и „Випуск 2027“ формират 76-я випуск в историята на авиационната ни Алма матер. За нуждите на изтребителната и вертолетната авиация , в специализация „Летец- пилот“ са приети 21 младежи и 5 девойки.

В останалите инженерни специализации: „Радиоелектронно оборудване на летателните апарати“, „Авиационно въоръжение“, „Комуникационни, информационни и навигационни системи“ са приети 20 курсанта, от които 4 жени.

В присъствието на представители на Министерството на отбраната, командването на ВВС и авиационните бази, общинската администрация, партньорски и военно-родолюбивите организации, родители и близки, курсантите ще изрекат заветните слова „ЗАКЛЕХ СЕ!“ и ще целунат знамето на ВВВУ „Георги Бенковски“.

Поради повишения интерес към военната професия с Решение № 681 от 21 септември 2022 година на Министерския съвет са обявени допълнителни места за прием на граждански лица за обучение като курсанти във Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“, за придобиване на образователно-квалификационна степен „бакалавър“ в професионално направление „Военно дело“ по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ за учебната 2022/2023 година. Допълнителен брой места са отпуснати по четирите специализации, както и разкриване на специализация „Летателни апарати и авиационни двигатели“.

Курсантите от допълнителния прием ще положат военна клетва след приемането си.

пан.бг
Източник: otbrana.com
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка