ВОДОСВЕТ, КУРБАН ЗА ЗДРАВЕ, СПОРТНИ ИГРИ И ПОКАЗ НА ТЕХНИКА ВЪВ В.Ф. 26720 ЧЕРНОМОРЕЦ В НАВЕЧЕРИЕТО НА 1 OKTOMBРИ - ПРАЗНИК НА ЗРВ (ГОЛЯМА ПРАЗНИЧНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 01 окт 2022 | 08:35 views (5682) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на 1-а ЗРБНа 30 септември 2022 г., във военно формирование 26720 – Черноморец се проведоха водосвет и курбан за здраве и благополучие на личния състав, които бяха последвани от множество спортни игри. Те бяха специално организирани в навечерието на празника на Първа зенитно-ракетна база и Зенитно-ракетни войски (1 октомври) от командира на дивизиона подполковник Иван Стоянов. Официални гости на събитието станаха заместник-командира на Зенитно-ракетната база полковник Цветелин Цонев, кметът на град Черноморец Росен Деспотов, о.р. полковник Танюш Желязков (командир на Трета зенитно-ракетна бригада до 2007 г.), много бивши и настоящи военнослужещи от формированието и техните семейства.

„Реших да организирам мероприятие за сплотяване на колектива, което да бъде съпроводено с различни по вид спортни дейности, които да спомогнат за развитието на добрите междуличностни отношения в колектива и да повлияят положително на микроклимата във военното формирование. За моя голяма изненада в него проявиха желание да се включат над 80 процента от личния състав и се оказа, че отдавна чакат събитие от подобен характер. Моята надежда е, че чрез него ще съумеем още повече да се сплотим и справяме по-успешно с предизвикателствата пред дивизиона” – сподели подполковник Иван Стоянов.

Водосветът и литургията за здраве на личния състав отслужи отец Стилиян от църквата „Свети Никола” в град Черноморец.

След ритуалите бяха проведени серия колективни спортни игри. В турнирите по волейбол и по дърпане на въже между отборите на радиотехническата и огнева команди от дивизиона (с победители „огневаците” с ръководител старши сержант Киров). Силите си по дърпане на въже премериха и два отбора военнослужещи – жени, които също се представиха много достойно. В състезанието за брой лицеви опори за минута първенец с реализирани 81 стана старши сержант Николай Панайотов. Същият победи и в играта с надскачването с чували. Останалите спортни инициативи включваха съревнование по пренасяне на пинг-понг топчета, търкаляне на гуми и др. Не мина и без „битка” по сглобяване и разглобяване на автомат за време, в което с 49 секунди първенец стана капитан Динков.

С цел популяризиране на професията на зенитните ракетчици на територията на военно формирование 26720 - Черноморец се реализира и статичен показ на специална бойна техника. Поканените семейства и деца на военнослужещите и цивилните служители имаха възможност да се докоснат и разберат интересни факти за оръжието, с което техните близки охраняват родното небе.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВОДОСВЕТ, КУРБАН ЗА ЗДРАВЕ, СПОРТНИ ИГРИ И ПОКАЗ НА ТЕХНИКА ВЪВ В.Ф. 26720 ЧЕРНОМОРЕЦ В НАВЕЧЕРИЕТО НА 1 OKTOMBРИ - ПРАЗНИК НА ЗРВ (ГОЛЯМА ПРАЗНИЧНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 8/10 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка