ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 32610 – БАНКЯ: 61 ГОДИНИ ПОВОД ЗА ГОРДОСТ! (ПРАЗНИЧНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 01 окт 2022 | 09:02 views (5278) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на 1 ЗРБНа 30 септември 2022 г. във военно формирование 32610 – Банкя, от състава на Първа зенитно-ракетна база (1 зрб) на Военновъздушните сили, бе тържествено отбелязана 61-ата годишнина от неговото създаване. На празника присъства заместник-командира по техниката и въоръжението на базата подполковник Светослав Василев, който прочете поздравителен адрес от командира на 1 зрб полковник Димо Илиев пред строения личен състав.

В поздрава на полковник Илиев беше изтъкнато, че през всички тези години формированието е било и остава един от стожерите на противовъздушната отбрана на страната. Подчерта се, че всички успехи във воинския живот на дивизиона се дължат на високия патриотизъм и отдадеността на каузата по защита на родното небе на целия колектив, вдъхващ живот на най-модерното зенитно-ракетно средство на България. Беше изказана благодарността му техния професионализъм и лични жертви в името на Родината и народа ни.

В своето слово командирът на формированието подполковник Теодор Иванов заяви, че: „61 години история са повод за гордост и за преклонение и уважение към нашите предшественици, създали и изградили дивизиона до нивото, в което е в момента. Но също така те са и отговорност за нас, да продължим тяхното дело в усъвършенстването и развитието му. Затова на първо място ви пожелавам много здраве, сили и енергия за изпълнение на службата, постигане на професионални успехи и апелирам всеки да дава необходимото, за да се впишем достойно и ние в летописа на формированието”.

По време на тържествената церемония подполковник Василев връчи на двама военнослужещи наградни грамоти за отлична служба от името на командира на базата. 14 военнослужещи бяха наградени с грамоти, а други 8 с изказване на служебна благодарност от подполковник Теодор Иванов.

Впоследствие празника продължи с изнасяне на презентация, съдържаща основните моменти от историята на дивизиона, информация за участието му в бойни стрелби и други съвместни учения и за постигнатите резултати.

Накрая всички бяха поканени на организирания във формированието празничен обяд, на който беше поднесена и голяма празнична торта.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВОЕННО ФОРМИРОВАНИЕ 32610 – БАНКЯ: 61 ГОДИНИ ПОВОД ЗА ГОРДОСТ! (ПРАЗНИЧНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/11 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка