КОМАНДИРЪТ НА ПЪРВА ЗЕНИТНО-РАКЕТНА БАЗА ПОЗДРАВЯВА ЛИЧНИЯ СЪСТАВ ПО СЛУЧАЙ ПРАЗНИКА НА ЗЕНИТНО-РАКЕТНИ ВОЙСКИ

Pan.bg 01 окт 2022 | 11:18 views (588) commentaries(0)
img УВАЖАЕМИ ГОСПОДА ОФИЦЕРИ, ОФИЦЕРСКИ КАНДИДАТИ, СЕРЖАНТИ, ВОЙНИЦИ И ЦИВИЛНИ СЛУЖИТЕЛИ!

От името на командването на Първа зенитно-ракетна база и лично от свое име Ви поздравявам с 1-ви октомври – Празника на Първа зенитно-ракетна база и на Зенитно-ракетни войски.

На тази дата отбелязваме 61 години от създаването на базата, която е наследник и продължител на славната история на някогашните три зенитно-ракетни бригади и 62-ата годишнина от създаването на българските Зенитно-ракетни войски (ЗРВ), формирани година по-рано - през 1960 г.
За над шест десетилетия зенитно-ракетните формирования на ВВС се доказаха като надежден страж на родното небе и се утвърдиха като основа на огневата мощ на противовъздушната отбрана на България. Зад непрекъснатите бойни дежурства, успехите в бойната подготовка и поразените цели в ученията винаги са стояли отдадеността, родолюбието и несломимия дух на целия личен състав на ЗРВ, поддържащ зенитно-ракетния щит на Родината ни.


Приемете благодарността ми за професионализма и стоицизма Ви в името на Отечеството!

Днес, мисията по гарантиране на въздушния суверенитет на страната става още по-важна в светлината на новите геополитически реалности и бързо променящата се среда за сигурност. Професионализмът и отговорността на личния състав от базата трябва да бъдат подкрепени от сериозна и ускорена модернизация и придобиване на нова зенитно-ракетна техника. Последните военни конфликти категорично доказват, че само съвременни, маневрени и всестранно осигурени сили за противовъздушна отбрана са в състояние да отговорят адекватно на въздушните заплахи.

Затова, уважаеми колеги, желая на всички Ви много здраве, успехи и лични победи и скоро да можем да се поздравим с дълго очакваното начало на осъвременяването на войските!

Честит празник!

Полковник Димо ИЛИЕВ,
Командир на Първа зенитно-ракетна база
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка