СВ на САЩ поръча допълнителни подобрени вертолети CH-47F Block II Chinook

Pan.bg 03 окт 2022 | 17:15 views (368) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

На 30 септември 2022 г. Сухопътните войски на САЩ продължава да модернизира своя флот от тежкотоварни хеликоптери с поръчка за още 2 Boeing CH-47F Block II Chinook и дългосрочно финансиране за допълнителни самолети.

„Модернизирането на Chinook за нашия армейски клиент е приоритет“, каза Кен Еланд, вицепрезидент на Boeing и програмен мениджър за H-47. „CH-47F Block II подобрява готовността, ограничава бъдещите разходи за поддържане и осигурява общност в целия флот. Посветени сме на това да направим CH-47F Block II най-добрият вариант за мисията на армията за повдигане на тежки товари, сега и в бъдеще." CH-47F Block II Chinook се захранва от авангардни технологии - включително преработени резервоари за гориво, подсилен фюзелаж и подобрено задвижване.

Миналата година армията възложи на Boeing договор на стойност 136 милиона долара за първите четири самолета CH-47F Block II, които започнаха да се произвеждат през април 2022 г. Поръчката на Лот 2, оценена на 63 милиона долара, довежда общия брой самолети по договор до шест. Отделният договор за предварителна поръчка за Лот 3 се оценява на 29 милиона долара

H-47 Chinook Block II на Boeing разширява 60-годишното партньорство с армията на САЩ. През това време Boeing достави над 1000 Chinooks на американската армия, като непрекъснато модернизира хеликоптера, за да отговори на променящите се нужди. Армията на САЩ и 19 съюзнически страни по света разчитат на Chinook за неговите способности за много мисии, включително оборудване и транспорт на войски, хуманитарна помощ и помощ при бедствия.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка