ПРАКТИЧЕСКАТА НАСОЧЕНОСТ НА ВИСШЕТО АВИАЦИОННО ОБРАЗОВАНИЕ – ЦЕЛ НА АВИАЦИОННАТА АЛМА МАТЕР

Pan.bg 05 окт 2022 | 10:39 views (854) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВВВУ "Г. Бенковски"


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


И в началото на настоящата учебна година, партньорите на ВВВУ „Георги Бенковски“ от Haycad Academy продължават със своите инициативи свързани с бъдещото професионално поколение на България.

Тяхната поредна инициатива бе съвместно с партньорите им от фирма „Латекоер България“ и се проведе в края септември 2022 г. Курсанти и студенти от Висшето Военновъздушно училище "Георги Бенковски", гр. Долна Митрополия се запознаха с технологичните процеси в предприятие произвеждащо компоненти за европейската авиационна индустрия. Това бе една уникална възможност за младите курсанти и студенти да се докоснат практически до авиационната индустрия, както и да видят от близо как работят инженерите и техниците във фирма „Латекоер“.

Посещението на младите обучаеми във фирма „Латекоер България“ ЕООД, цели придобиване на практически знания в компания, която е европейски лидер свързан с аероструктури и кабелни системи.

Фирма „Латекоер България“ е подразделение на френския концерн Latecoere, лидер в областта на аероструктурите и системна интеграция:

-Световен лидер в областта на стелажите за авионика
-Европейски лидер в областта на спътниковото окабеляване
-Водещ независим производител на самолетни врати в света.

"Латекоер България" е част от групата на "Латекоер" със седалище във Франция и различни локации на няколко континента - топ доставчик на всички големи производители на самолети в две основни направления: аероструктури и кабелни системи.

Денят на посещението бе вълнуващ, защото се срещнаха екипите на Haycad Academy, Латекоер България и Висше военновъздушно училище "Георги Бенковски".

Пред курсантите и студентите от Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски" интересни теми представиха домакините и специалистите от Haycad Academy, но най-вече всички те успяха заедно да разгледат завода и високотехнологичните процеси от авиационната индустрия. Бяха представени и интересни софтуерни решения и високотехнологичните процеси в авиационната индустрия.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПРАКТИЧЕСКАТА НАСОЧЕНОСТ НА ВИСШЕТО АВИАЦИОННО ОБРАЗОВАНИЕ – ЦЕЛ НА АВИАЦИОННАТА АЛМА МАТЕР

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка