12-ТА АВИАЦИОННА БАЗА ПОСРЕЩНА ВИПУСКНИЦИТЕ ОТ „ВИПУСК 2022 – “ПОЛКОВНИК БОРИС ДРАНГОВ“ НА ВОЕННА АКАДЕМИЯ „Г.С. РАКОВСКИ”

Pan.bg 28 окт 2022 | 11:16 views (1242) commentaries(0)
img пан.бг
Източник:12АБ - Долна Митрополия


Днес 12-та авиационна база в гр. Долна Митрополия прие в редиците си офицерите, успешно завършили пълния курс на редовна форма на обучение през 2022 год. по специалност „Организация и управление на военни формирования на оперативно ниво” на факултет „Командно-щабен” във Военна академия „Г.С. Раковски”, Випуск 2022 „Полковник Борис Дрангов“.
Пред общия строй на авиобазата началникът на Щаба – полковник Ивайло Пешаков прочете заповед на Министъра на отбраната, с която випускниците се назначават в длъжност и повишават във военно звание. Двама от тях са офицери от състава на 12-та авиационна база – Долна Митрополия. Майор Янчо Стефанов Христов е назначен на длъжност „Командир на авиационна ескадрила”. Капитан Ивайло Йорданов Гинчев е повишен в звание „майор” и назначен на длъжност началник на сектор „Противовъздушна отбрана” в Център за подготовка и обучение.
Командирът на 12-та авиационна база – полковник Петър Банков ги приветства за успешното завършване и завръщане в бойните редици на авиобазата. Пожела им здраве, сили и енергия за изпълнение на поставените задачи и много професионални успехи.

Мероприятието продължи с обявяване на Заповеди на Командира на Военновъздушните сили относно награждаване на военнослужещи и цивилни служители от ВВС. По повод 16-ти октомври – празника на авиацията и Военновъздушните сили и честване на 110-годишнината от първия боен полет на българската военна авиация бяха наградени с „Юбилеен плакет с логото на ВВС” майор Асен Райков, майор Светослав Стоянов, капитан Володя Йорданов, лейтенант Марти Иванов, старшина Владимир Петков и старшина Дамян Петров.

image

image

image

image

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка