Airbus и ArianeGroup подписват договор за преходна партида ракети-носители Ariane 6 (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 29 ное 2022 | 13:16 views (1343) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.comНа 21 ноември 2022 г. в Мадрид,Airbus и ArianeGroup подписаха договор за следващата преходна партида от големи структури от въглеродни влакна за ракети-носители Ariane 6. Договорът включва производство и доставка на иновативни, големи леки конструкции за следващите 14 ракети-носители Ariane 6, които ще бъдат произведени до 2025 г. Договорът ще подпомогне за нарастването на ArianeGroup до пълната производствена скорост дотогава.

Airbus изгражда до 4 структури от въглеродни влакна за всяка ракета-носител Ariane на своя обект в Хетафе, близо до Мадрид. Новото най-модерно промишлено съоръжение 4.0 включва специална производствена и монтажна линия за структурите на ракетата Ariane 6. Най-новите технологични иновации доведоха до намалена маса, като същевременно предоставиха по-здрава структура в едно структура, при това на по-ниска цена. Интерфейсната структура (горна и долна) е най-голямата космическа структура от въглеродни влакна, произвеждана някога в Европа. Другите структури включват адаптера за ракета носител за горната степен; и горната част на Equipped Solid Rocket на всеки ракетен ускорител.

„Подписването на този договор е значителна стъпка напред не само за Airbus и нейните дейности в Испания, но и за цялостната програма Ariane 6. Това показва, че участието на Испания е от ключово значение за бъдещето на Ariane 6 и бъдещето на космическите мисии в Европа“ заяви Луис Гуера, ръководител на космическите системи в Airbus в Испания.

„След подписването на договорите за експлоатация със Sabca, Europropulsion, Avio и MTAerospace, този договор с Airbus е нова и ключова стъпка към силен европейски екип на Ariane 6. Докато първият полет на Ariane 6 наближава и промишленото коопериране се засилва, това сътрудничество е положителен и важен крайъгълен камък за бъдещето на операциите на Ariane 6. Също така, обединяването на европейските участници е от първостепенно значение за осигуряване на по-нататъшна индустриална устойчивост, конкурентоспособност на ракетите Ariane 6 и запазване на европейския автономен достъп до Космоса“ сподели Стефан Ногачевски, ръководител на доставките на ArianeGroup.

Програмата Ariane 6 е единственият европейски актив, който позволява независим достъп до Космоса за стратегически мисии и гъвкавост за изстрелване както на тежки, така и на леки полезни товари в широк диапазон от орбити за приложения като наблюдение на Земята, телекомуникации, метеорология, наука и навигация.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Airbus и ArianeGroup подписват договор за преходна партида ракети-носители Ariane 6 (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 3/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка