Изявление на Lockheed Martin във връзка с ратифицирането от българския Парламент на втория договор за покупка на нови 8 изтребители F-16 от САЩ:

Pan.bg 01 дек 2022 | 11:02 views (1119) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на lockheedmartin.com

За нас от Lockheed Martin е чест да подкрепим България в желанието на страната да купи още 8 изтребителя F-16 и високо ценим силното си сътрудничество в българските военновъздушни сили. Флотилията от изтребители F-16 ще предложи на страната най-добрата комбинация от модерни способности от XXI век с оперативни способности и разходи за жизнения цикъл на достъпна цена, както и възможности за стратегическо партньорство.

България ще получи доказана най-съвременна система, което ще осигури десетилетия на съвместимост с НАТО и ние сме горди, че най-модерният модел F-16, произвеждан някога, ще подпомогне националната сигурност на страната.

Всички български изтребители ще бъдат произведени в завода в Грийнвил (Южна Каролина), от нашите отдадени служители там. Вече започна сглобяването на първия български изтребител F-16.

Производството на F-16 в Грийнвил бележи значителен прогрес - вече едновременно се сглобяват изтребители за повече държави - за Бахрейн, Словакия и България, като първият тестов полет на изтребител F-16 ще бъде в началото на 2023 г.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка