ГОДИШЕН АНАЛИЗ ОТ ДЕЙНОСТТА 16-А АВИАЦИОННА БАЗА ПРЕЗ 2022 Г.

Pan.bg 11 яну 2023 | 12:18 views (2862) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информаци яна Пресцентъра на ВВСНа 10 януари 2022 г. бе проведен годишен анализ на състоянието и подготовката в 16-а авиационна база през 2022 г. Мероприятието се проведе в присъствие на командира на ВВС генерал-майор Димитър Петров.

През изминалата година личен състав и техника от авиобазата взеха участие в голям брой национални и международни тренировки и учения –съвместното българо-гръцко учение Green Bridge 2022 и летателна тренировка Eurоpean Spartan Еxercise 2022. Осигуряваха парашутни скокове за сертифициране на тактическа група от Съвместно командване на специалните операции и на парашутни скокове за нуждите на парашутисти от ВВС, СКСО, ВМС и НВУ „Васил Левски”.

Командирът на 16-та авиационна база полковник Филип Ангелов подчерта, че " През 2022 г. военнослужещите от 16-та авиационна база взеха активно участие в множество учения, в които доказаха своя професионализъм и способност за вземане на решения в сложни ситуации. Отчитайки моментното материално-техническо състояние на наличната летателна техника и натовареността на екипажите, ние успяваме да отработим поставените задачи в пълен обем".

Личният състав на 16 авиационна база взе активно участието в 1-ви и 2-ри етап от съвместната тренировка с Модул за издирване и спасяване към дирекция ”Аварийна помощ и превенция” - Столична община. В 1-ви етап от съвместната тренировка участваха два самолета C-27J Spartan, които извършиха превоз на личен състав и товари от летище София до летище Безмер и обратно. Във 2-ри етап от съвместната тренировка се извърши превоз на личен състав и товари от летище Тиват (Черна гора) до летище София.

Освен динамичността, с която е изпълнено ежедневието, като част от Въоръжените сили на Република България, личният състав от 16-та авиобаза, активно участва във възпитаване на чувство на патриотизъм и национална гордост в гражданите на страната. Важен момент през 2022 г., бе участието в „Открит летателен ден” в авиобаза Граф Игнатиево по случай тържественото отбелязване на 110-та годишнина от създаването на българските Военновъздушни сили. Там взехме участие със самолети РС-12, Ан-2Т, C-27J и L-410.

От своя страна командирът на ВВС генерал-майор Петров използва възможността даде високата си оценка за дейността на авиобазата и да благодари за положените усилия от личния състав, като подчерта, че годината беше тежка, но и успешна благодарение на знанията, уменията, опита, ентусиазма и усърдието на военнослужещите и цивилни служители в 16 авиационна база.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГОДИШЕН АНАЛИЗ ОТ ДЕЙНОСТТА 16-А АВИАЦИОННА БАЗА ПРЕЗ 2022 Г.

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка