В ЗЕНИТНО-РАКЕТНАТА БАЗА СЕ ПРОВЕДЕ АНАЛИЗ НА ДЕЙНОСТТА ПРЕЗ 2022 Г. И БЕ ДАДЕНО НАЧАЛО НА ПОДГОТОВКАТА ПРЕЗ 2023 Г. (ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 11 яну 2023 | 12:54 views (7402) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВВСНа 9 януари 2023 г., в Първа зенитно-ракетна база се проведе анализ на състоянието и резултатите от подготовката през изминалата 2022 г., на който присъства командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. В него участваха командването, командирите на формированията и началниците на отделения от управлението на базата.

В анализа си командирът на Зенитно-ракетната база полковник Димо Илиев изтъкна няколко основни акценти в дейността й през изминалата година. Сред тях той открои носенето на постоянно бойно дежурство от формированията на фона на бушуващия недалеч от границите ни военен конфликт. Изтъкна още повишаването на нивото на подготовка на личния състав от всички нива (демонстрирано в поредица национални и международни тренировки и учения на ВВС) и поддържането на специалната техника и въоръжението в готовност за бойно използване. Реализацията на редица инфраструктурни ремонти и материално-битови подобрения и инициативи по удължаване ресурса на ракетното въоръжение също бяха сред отбелязаните от него положителни тенденции.

От системните проблеми, съпътстващи дейността на базата, полковник Илиев изведе на преден план некомлекта на личен състав, недостига на материални и финансови средства и затруднената поддръжка на техниката. В този контекст той заяви, че една по-ускорена модернизация на войските ще спомогне за разрешаване на много от ресурсните и технологични затруднения и ще ги направи по-привлекателни за кариерно развитие в армията.

Командирът на ВВС генерал–майор Димитър Петров даде висока оценка за дейността на Зенитно-ракетната база и благодари за старанието, положено от целия й личен състав. Той заяви, че ще разчита командирите от базата да продължат усилията за мотивация на личния състав за служба в ЗРВ, за подобряване на битовите условия във военните формирования и за усъвършенстване и надграждане на езиковата подготовка във войските.

"От своя страна командването на ВВС ще се ангажира да осигури в максимална степен ресурсите, необходими на базата" заяви генерал–майор Петров. Една от приоритетните задачи през 2023 г. ще бъде работата за осигуряване на формированията от ВВС с по-нова специална автомобилна техника, в т.ч. противопожарни машини.

Провеждането на анализа бе предшествано от даване началото на подготовката във формированията на Зенитно-ракетната база за настоящата година. Строят на личния състав от управлението на базата бе приет от заместник-командира полковник Цветелин Цонев. В негово присъствие началникът на щаба полковник Благовест Николов прочете заповед на командира полковник Димо Илиев, с която се определят насоките на подготовките на военнослужещите и отговорниците за тях.

„И през 2023-та година ще разчитаме на усилията, отговорността и отдадеността на всеки от вас за усвояване на нови знания и умения за изпълнението на възложените ни мисии и задачи. А пожеланието ми е да се налага да ги прилагате единствено в условията на тренировките и в стрелбите на полигон Шабла” заяви полковник Цонев.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


В ЗЕНИТНО-РАКЕТНАТА БАЗА СЕ ПРОВЕДЕ АНАЛИЗ НА ДЕЙНОСТТА ПРЕЗ 2022 Г. И БЕ ДАДЕНО НАЧАЛО НА ПОДГОТОВКАТА ПРЕЗ 2023 Г.  (ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/14 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка