12-ТА АВИАЦИОННА БАЗА ОТЧЕТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПОДГОТОВКАТА, ВОЙСКОВИЯ РЕД И ДИСЦИПЛИНАТА ПРЕЗ 2022 Г. (ОФИЦИАЛНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 12 яну 2023 | 10:15 views (4232) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на пресцентъра на 12-а авиобазаНа 11.01.2023 год. в присъствието на командира на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров, в 12-та авиационна база Долна Митрополия се проведе годишен Анализ, на който бяха отчетени резултатите от подготовката, войсковия ред и дисциплина през 2022 г.

В доклада си командирът на 12-та авиационна база полковник Петър Банков направи обективна равносметка на извършената дейност през изминалата година, анализира резултатите от изпълнението на поставените задачи и начерта новите цели. „Трудности и предизвикателства не липсваха, но постигнатите резултати в дейността на базата доказват, че благодарение на високия си професионализъм личният състав изпълнява отговорно и качествено поставените от Командването на Военновъздушните сили задачи”.

Един от основните приоритети на базата е осигуряването на приемственост между поколенията летателен състав. Авиобазата прие в редиците си 10 лейтенанти от Випуск 2022. Летателната дейност се провеждаше ритмично и бе отчетено високо изпълнение на план-графика за летателна подготовка, проведени двусменни полети и успешно въведена в експлоатация нова материална част.

При максимална натовареност, авиационния инженерно-технически състав осигури в инженерно-авиационно отношение летателната дейност през годината, изпълни в срок и с високо качество видовете подготовки за полети, регламентните работи и работите за отстраняване на възникнали откази по авиационната техника.

Друго значимо направление, в което бяха съсредоточени усилията на базата бе провеждането на курсове за придобиване и повишаване квалификацията на военнослужещи за нуждите на ВВС. Работата на „Центъра за подготовка и обучение” отчете висок ръст на проведените курсове в сравнение с последните две години. През годината са проведени общо 30 курса, в които са преминали подготовка 283 специализанта. Положените усилия от страна на преподавателския състав за повишаване на качеството и ефективността на обучението, даде положителен резултат върху успеваемостта и формирането на трайни знания и умения в обучаемите.

Командирът на Военновъздушните сили генерал–майор Димитър Петров даде положителна оценка за дейността на 12-та авиационна база през 2022 год. Той изказа благодарност към командването и личния състав за положените усилия и отговорност, за добре свършената работа и проявен професионализъм. На всички той пожела здраве, увереност и сили за една успешна и ползотворна 2023 г.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


12-ТА АВИАЦИОННА БАЗА ОТЧЕТЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПОДГОТОВКАТА, ВОЙСКОВИЯ РЕД И ДИСЦИПЛИНАТА ПРЕЗ 2022 Г. (ОФИЦИАЛНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 5/6 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка