Sikorsky доставя 5000-ия вертолет Black Hawk, подчертава гъвкавостта и бъдещето на емблематичния хеликоптер

Pan.bg 23 яну 2023 | 09:48 views (341) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на lockheedmartin.com/sikorsky

На 20 януари 2023 г. Sikorsky, компания на Lockheed Martin, достави своя 5000-и хеликоптер Hawk. Става въпрос за варианта UH-60M Black Hawk на СВ на САЩ. Емблематичният вертолет ще продължи да отговаря на изискванията за среден товарен вертолет за армията на САЩ и международните оператори в продължение на десетилетия в бъдеще.

„Sikorsky, като компания, е изкована от Black Hawk. Black Hawk и неговите варианти осигуряват надеждност и производителност, които не подлежат на обсъждане. Вертолетите Hawk продължават да демонстрират своята гъвкавост и готовност с най-новите технологични постижения и продължаващите американски и глобални инвестиции в самолетите“ заяви президентът на Sikorsky Пол Лемо.

Клиентите по целия свят зависят от платформата Black Hawk и нейните производни, включително хеликоптери за морски операции MH-60R/S, многоцелевите хеликоптери MH-60T, спасителните хеликоптери HH-60W и международния вариант S-70 Black Hawk, включително и базовия FIREHAWK, като всички те са доказали своята гъвкавост и способности в широк спектър от предизвикателни мисии.

Висококвалифицираната и опитна работна сила на Sikorsky произвежда най-новото поколение вертолети Hawk, построени в Стратфорд. Има голямото международно търсене на варианта Sikorsky S-70 Black Hawk, произведен от завода PZL Mielec на Lockheed Martin в Полша. Повече от 35 международни клиенти работят с Black Hawk благодарение на глобалната му мрежа за поддръжка и непрекъснатата модернизация.

Армията на САЩ, най-големият оператор на Black Hawk, отбеляза ключовата роля, която самолетът продължава да изпълнява по време на военни и граждански операции по света, в допълнение към значителния му принос към съвместните операции във всички области.

„В продължение на повече от 40 години Black Hawk забележително подкрепяше войниците във всяка голяма операция при извънредни ситуации, извършена от армията. Въпреки че хеликоптерът съществува по-дълго от повечето войници, които сега поддържа, армията планира той да бъде на фронтовата линия още 40 години и след това. И всеки, който допринася за доставката на този самолет по някакъв начин, допринася пряко за осигуряване на бойни способности, които защитават войниците и помагат на армията да изпълни своята мисия“ заяви полковник Калвин Лейн, ръководител на проекта за помощни хеликоптери към Изпълнителния офис на програмата за авиация.

Бъдещето на Черния ястреб
Доли след като бъдещите вертолети на армията на САЩ бъдат приети в експлоатация, Black Hawk ще остане основният тактически въздушно-десантен и товарен вертолет за армията на САЩ. Усилията за модернизация, които подобряват наличността и надеждността на Black Hawk чрез намаляване на преките оперативни разходи, включват:

- Подход на модулни отворени системи, позволяващ бърза интеграция на нововъзникващи технологии за поддържане на уместността в бъдещи операции чрез увеличаване на обхвата, жизнеспособността, смъртоносността и устойчивостта;
- Подобрен турбинен двигател за увеличаване на способността за повдигане и обхвата;
- Усъвършенствани цифрови системи за управление на превозни средства, поддържащи влошена визуална среда и автоматизирани операции; и
- Цифрови инструменти, включително прогнозни анализи, които намаляват времето за престой на самолета и разходите за поддръжка.

През февруари 2022 г. Lockheed Martin демонстрира своя първи безпилотен хеликоптер с опционално пилотирано превозно средство (OPV) Sikorsky UH-60A/S-70 Black Hawk, задвижван от технологията за автономност MATRIX™ на Sikorsky в сътрудничество с Агенцията за напреднали изследователски проекти на отбраната. Последващите полети в проекта Convergence 2022 на армията на САЩ демонстрираха бъдещи полезни мисии за платформата, която не показва признаци на отказ от изключителната си способност за средно повдигане чрез непрекъснати иновации и инвестиции.

„Ангажирани сме с всички оператори на H-60 и S-70 и очакваме с нетърпение трайни партньорства по програмата Hawk през идните години. Остава наш приоритет да изпълним изискванията на нашите клиенти и да посрещнем нуждите на настоящите и бъдещите оперативни звена. С несравнима гъвкавост и глобална оперативна съвместимост, самолетите Hawk продължават да напредват в сигурността на 21-ви век“ добави Натали Превайт, вицепрезидент на системите на армията и военновъздушните сили в Sikorsky.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка