АНАЛИЗ НА СЪСТОЯНИЕТО И ПОДГОТОВКАТА ВЪВ ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ ПРЕЗ 2022 Г. (ГОЛЯМА ЗАСЕДАТЕЛНО-ТЪРЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 24 яну 2023 | 17:59 views (13991) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bgНа 24 януари 2023 г. Военновъздушните сили се проведоха годишен анализ на състоянието и подготовката през изминалата 2022 г.

Присъстваха заместник-началникът на отбраната ген.-лейт. Цанко Стойков, заместник-командирите на Съвместното командване на силите и Съвместното командване на специалните операции бриг. ген. Христо Ганецовски и полк. Иван Райков, началникът на щаба на Сухопътните войски бриг. ген. Пламен Йорданов, началниците на НВУ и ВВВУ бриг ген. Иван Маламов и бриг. ген. Юлиян Радойски, директорът на Института по отбрана полк. доц. д.н. Борислав Генов, представители на Военноморските сили, Инспектората на МО, служба „Военна полиция“ и факултет „Артилерия, ПВО и КИС“, командирите на подчинените военни формирования, началниците на отдели и самостоятелни сектори в Командването на ВВС.

Мероприятието започна с посрещането на зам.-началникът на отбраната ген.-лейт. Цанко Стойков, който изслуша доклада на зам.-командира на ВВС бриг. ген. Петьо Мирчев за готовността да се проведе анализа.

Командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров подчерта: "това бе поредната изпълнена с предизвикателства и динамика година в историята на българските ВВС. На фона на драстично променена среда на сигурност ние отново доказахме своята решимост, твърдост и устойчивост да изпълняваме определените ни роля, мисии и задачи. Да поддържаме и развиваме способности за изпълнение на Конституционните задължения по защита на суверенитета и териториалната цялост на страната, принос към международния мир и сигурност и осигуряване на националната сигурност в мирно време.
Активното ни участие в подпомагане на населението при бедствия и аварии, както и в хуманитарни, донорски и други медицински задачи отново показа ВС, и в частност ВВС, като надеждна опора на българското общество и утвърди доверието към Българската армия.
С много упорство и инициативност се заехме с грандиозната задача да организираме и представим в срок необходимия пакет документи, както и да подготвим личен състав, техника и инфраструктура за приемането на новия тип боен самолет.
С постоянство продължихме работата по реализиране на останалите приоритетни проекти, включени в Портфолиото от проекти на Министерството на отбраната.
Всичко това в условия на ограничено ресурсно осигуряване, на усложнена външнополитическа обстановка и нестихващ военен конфликт в близост до нашата Родина и българското въздушно пространство!
Въпреки трудностите от най-разнороден характер, не можем да отречем, че постигнахме не малко успехи. Успехи, които дължим на волята, професионализма, ентусиазма, стоицизма и усърдието на целия личен състав от ВВС".

Със Заповед на Министъра на отбраната полк. Пейо Дончев бе награден с плакет като заел трето място в класацията „Спортист на БА за 2022 г. (мъже)“. Наградата му бе връчена от зам.-началникът на отбраната ген.-лейт. Цанко Стойков.

За проявени професионализъм, усърдие, инициативност и постигнати отлични резултати в подготовката през 2022 г. командирът на ВВС ген.-майор Димитър Петров награди със свои заповеди:
С плакети с логото на ВВС:
1. Полк. Орлин ГЕОРГИЕВ – началник сектор „Планиране, програмиране и бюджетиране“ във в. ф. 22800-София.
2. Полк. Милен ДОНЕВ – НЩ на в. ф. 28000-Граф Игнатиево.
3. Подполк. Димитър ВЕЛЕВ – зам.-командир по летателна подготовка на в. ф. 52090-Долна Митрополия.
4. Цивилен служител Албена ДОКЕВА – гл. експерт в отдел „Финанси“ във в. ф. 22800-София.
5. Полк. Станислав ДРАГИЕВ – зам.-командир по авиационна техника и въоръжение във в. ф. 28000-Граф Игнатиево.
6. Майор Христо ВЪЛЕВ - командир на вертолетна авиационна ескадрила във в. ф. 32040-Крумово.
7. Кап. Анатоли ЕМИЛОВ - командир на 2-ро авиационно звено в транспортно-десантна ескадрила във в. ф. 24900-София.
С „Грамота”:
1. Кап. Божидар СЛАВЧЕВ – в. ф. 32040-Крумово.
2. Майор Любомил ЦВЕТАНОВ – в. ф. 24980-Божурище.
3. Кап. Йордан ЙОРДАНОВ – в. ф. 52860 – Кичево.
4. Цивилен служител Диана ПЕШАКОВА – в. ф. 52090-Долна Митрополия.
5. Майор Росен ТОДОРОВ - в. ф. 26030-Безмер.
6. Кап. Митко ГЕРГОВ – в. ф. 24900-София.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


АНАЛИЗ НА СЪСТОЯНИЕТО И ПОДГОТОВКАТА ВЪВ ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ ПРЕЗ 2022 Г. (ГОЛЯМА ЗАСЕДАТЕЛНО-ТЪРЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 13/17 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка