ГОРЕЩО: Успешен първи полет на Lockheed Martin F-16 Block 70 (СНИМКИ, ВИДЕО)

Pan.bg 25 яну 2023 | 05:12 views (3519) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на lockheedmartin.com

https://vimeo.com/792298185

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >На 24 януари 2023 г. Lockheed Martin осъществи успешен първи полет на изтребителя F-16 Block 70 от своята площадка в Грийнвил (Южна Каролина). Полетът се състоял на 24 януари в 9:17 сутринта (източно време САЩ), с тестовите пилоти на Lockheed Martin Дуейн „Про“ Опела и Монеса „Сирена“ Балжизер. Общото полетно време е приблизително 50 минути и полетът е включвал проверки за летателната годност, на двигателя, контрол на параметрите на полета и проверки на горивната система, както и базово управление на самолета.

„Днешният успешен полет е доказателство за упоритата работа, отдадеността и ангажимента към нашите клиенти и техните мисии. Този крайъгълен камък демонстрира ангажимента на Lockheed Martin да напредне в тази програма и да предостави този така необходим самолет и неговите усъвършенствани възможности за сигурност на 21-ви век на своите клиенти“ заяви OJ Sanchez, вицепрезидент на Integrated Fighter Group, която включва програмата F-16.

Този изтребител F-16 Block 70 е първият от 16 самолета, които ще бъдат доставени на Бахрейн. Шест страни вече са избрали самолет Block 70/72. В допълнение към договорените към момента за производство новопостроени 128 самолета, миналата година Йордания подписа Писмо за оферта и приемане (LOA) за 8 самолета и миналата седмица подписа допълнителен LOA за още 4 самолета. В резултат Lockheed Martin получи договор за започване на дългогодишните дейности за самолетите за Йордания. България също е подписала LOA за допълнителни 8 самолета за своя флот. Така общият брой поръчани F-16 Blcok 70 достигна 148 броя.

„Lockheed Martin е напълно ангажиран с предоставянето на качествени платформи за критичните мисии на нашите клиенти и аз съм толкова горд с нашия талантлив екип в Грийнвил. Това е кулминацията на значително развитие, дизайн, дигитално инженерство, верига за доставки и напредък на производствената линия към вече доказана платформа, която ще продължи да предоставя десетилетия услуги в подкрепа на националната сигурност на клиентите“ сподели Даня Трент, вицепрезидент на програмата F-16 и ръководител на завода в Грийнвил.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ГОРЕЩО: Успешен първи полет на Lockheed Martin F-16 Block 70 (СНИМКИ, ВИДЕО)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка