ПОДАДЕНА Е ЖАЛБА В КЗК СРЕЩУ ОБЯВАВАНЕТО НА ОБЩЕСТВЕНАТА ПОРЪЧКА ЗА ДОСТАВКА НА МЕДИЦИНСКИ ХЕЛИКОПТЕР. ГЕОРГИ ГВОЗДЕЙКОВ: "ТОВА Е УМИШЛЕНО!"

Pan.bg 31 яну 2023 | 20:38 views (455) commentaries(0)
img
pan.bg

Стана ясно, че продецурата за обществена поръчка за доставка на медицински хеликопер отново бе спряна.
В Комисията за защита на конкуренцията - КЗК, е внесена жалба.

Припомняме, че процедурата по подаване на оферти за обществената поръчка приключи на 16 януари. Има две подадени оферти - една от словашка и една от белгийска компания. Назначена е комисия, която да извърши оценка на документите, техническата спецификация и ценовите предложения. Критерият за избор е най-ниската цена.


Ето какво написа във Фейсбук изпълнителният директор на "България Хели Мед Сървисиз" Георги Гвоздейков, който е ръководител на проекта.
Благодарим му за предоставеното мнение за списание КРИЛЕ и Pan.bg"Вероятно сте разбрали, че има подадена жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу решението за обявяване на обществената поръчка за доставка на хеликоптер (HEMS) под наем и т.н.

image


Всичко това е абсолютно умишлено, целенасочено, тенденциозно, манипулативно с цел саботаж и да не бъде доставен този така необходим хеликоптер, който трябва да спасява човешки животи и да продължаваме да бъдем единствената държава в ЕС без HEMS!
Тук по долу ще потвърдя думите си и още веднъж ще се уверите до какво безхаберие, злоба и омраза е докарано обществото ни и на никой не му пука за това!.....
- Законът за обществените поръчки (ЗОП) позволява да бъде подадена жалба от всяко заинтересовано лице (чл.198 (1)).
- §2 (14) "Заинтересовано лице" е всяко лице, което има или е имало интерес от получаването на определена обществена поръчка и на което е нанесена или може да бъде нанесена вреда от твърдяното нарушение.
- ЗОП, чрез чл. 63 (1) дава възможност Възложителят да може да определя критерии, въз основа на които да установява, че кандидатите или участниците разполагат с необходимите човешки и технически ресурси, както и с опит за изпълнение на поръчката при спазване на подходящ стандарт за качество. Възложителят може да изисква от кандидата или участника, да е изпълнил дейности с предмет и обем, идентични или сходни с тези на поръчката, за последните определени в закона години.

В тази връзка ние спазихме стриктно закона и определихме дейности с предмет и обем, сходни с тези на поръчката, което е: Предоставяне на лизинг на и/или опериране с поне едно въздухоплавателно средство осигурено с медицинско оборудване.
На основание чл. 63, ал.2 от ЗОП, с оглед естеството на поръчката и съобразявайки, че подобни услуги не се извършват регулярно и често, както и с цел предоставяне на възможност на по-голям брой лица да участват в процедурата, оглед необходимостта от осигуряването на достатъчна степен на конкуренция, ние приехме опит за период, по-дълъг от определения по ал.1, т.1, б. „б“ от същия член на ЗОП.“
Това на теория и практика означава заинтересовано лице, което трябва да отговаря на критериите за подбор.
Интересно е какво се случи и #КОЙ подаде жалбата срещу решението за откриване на обществената поръчка в КЗК!

- Два дни след крайния срок за подаване на жалби съгласно чл. 197 (1) от ЗОП, на 11 януари 2023 г. в деловодството на "България хели мед сървиз" ЕАД и в КЗК под №60/11.01.2023 е внесена жалба срещу решение № F308152/12.12.2022г.за обявяване на обществена поръчка от забележете – УИЛИНК ООД с ЕИК 202621118.
- Странно и мистериозно е как Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) допуска разглеждане на жалба подадена от фирма УИЛИНК ООД с ЕИК 202621118, която е с предмет на дейност: Oтдаване на аудио-визуална техника под наем; техническо обезпечение на семинари и други събития; организиране на събития; търговия със стоки и услуги; търговско представителство, посредничество на местни и чуждестранни физически и юридически лица в страната и в чужбина; внос, износ и реекспорт.
welink.bg

Интересно е друго:
Първо:
Въз основа на информацията от публикуваните финансови отчети, става ясно, че въпросният жалбоподател не упражнява дейност, която да предполага извършване на услуга идентична или сходна с предмета на поръчката (нито е извършвал подобни сделки – видно от публикуваните отчети).
Второ:
Още повече, че видно от подадената декларация по чл. 38, ал.9, т.2 от Закона за счетоводството, считано от 2020г. УИЛИНК ООД не упражнява каквато и да било дейност, камо ли предоставяне на лизинг на и/или опериране с поне едно въздухоплавателно средство осигурено с медицинско оборудване.
И трето:
Към момента в УИЛИНК ООД не се осигурява нито едно лице!
???????? Уважаемо общество и уважаеми заинтересовани медии,
Очакваме КЗК да се произнесе с мотивирано определение по искането за налагане на временна мярка „спиране на процедурата“ по възлагане на обществената поръчка в законоустановения срок от седем дни (чл. 204 (1)).
И да, това ще забави съвсем умишлено доставката на хеликоптера до приключване на процеса и вземане на окончателно решение от КЗК.
Кога ще се случи това, аз не знам!
Моля ви, отстоявайте правата си, следете този „интересен“ казус, защото в противен случай никога няма да бъдем общество!!!"
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка