Украинското МО подписа договор с Thales и френското МО за 2 радара GM200, част от ЗРК SAMP/T, който придобиват от Франция

Pan.bg 02 фев 2023 | 09:44 views (736) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на thales.com


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


В сряда, 1 февруари 2023 г., френският министър на отбраната Себастиен Лекорню и неговият украински колега Олексий Резников се срещнаха на базата на Thales в Лимур, южно от Париж, център за върхови постижения за ПВО в Европа, за да подпишат договор за доставка на пълна система за противовъздушна отбрана с малък обсег, включително радар Ground Master 200, за да помогне за защитата на Украйна.

Като признат европейски лидер в интеграцията на системите на системите, Thales черпи от своя опит в ПВО, за да помогне на нациите да гарантират своя суверенитет и да защитят своите граждани и териториални интереси.

Технологиите за ПВО на Thales осигуряват защита от всички видове въздушни заплахи на всички нива на въздушното пространство и обхващат цялата верига за вземане на решения, от откриване и идентифициране до неутрализиране.

Договорът, подписан от украинското МО, френското МО и Thales, обхваща доставката на цялостни системи за противовъздушна отбрана с малък обсег, включително радар GM200, център за командване и контрол, система за радиокомуникации и въздушни целеуказатели.

Посещението в Лимор от двамата министри на отбраната включваше обиколка на съоръженията за проектиране, производство и поддръжка на военни радари на Thales.

Ообектът на Thales в Лимор е признат за най-големия европейски център за експертиза в областта на ПВО.

Пълна система за откриване и защита от заплахи за Украйна
За да се защитят населението и въоръжените сили, заплахите трябва да се откриват възможно най-рано, когато и където и да възникнат – в морето, във въздуха или на сушата.

За да победят съвременните заплахи, които са по-дискретни, по-маневрени и по-бързи от всякога, системите за ПВО трябва да са способни да откриват и проследяват всякакъв вид цел и да предоставят приложими данни за обекти в движение във въздуха, на земята или на повърхността на морето.

Thales има дългогодишен опит във всеки аспект на ПВО, от противодействие на дронове до защита срещу балистични ракети: надводни радари, бордови радари, командни центрове, комуникационни системи и оборудване и различни видове ефектори.

GM200 и другите наземни радари от фамилията Ground Master предлагат ефективен отговор на видовете заплахи, пред които е изправена Украйна, които включват дронове и заплахи с голям обсег като крилати ракети, хеликоптери и бойни самолети.

Като признат европейски лидер в системната интеграция, Thales има способността да интегрира системи за ПВО от системи и да управлява съвместимостта с други защити, което е истинско предимство за потребителите, които трябва да разположат своите активи бързо и ефективно.

"Thales се гордее, че играе роля в защитата на Украйна, по-специално чрез предоставяне на системи за ПВО" заяви Патрис Кейн, председател и главен изпълнителен директор.

Радарът със среден обсег GM 200 е част от фамилията радари Ground Master. Моделът GM200 с цялото си оборудване е монтиран в контейнер, който транспортира камион с колесна формула 8×8. Той е интегриран в системата за противовъздушна отбрана (ЗРК) SAMP/T, която също се предоставя на Украйна.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Украинското МО подписа договор с Thales и френското МО за 2 радара GM200, част от ЗРК SAMP/T, който придобиват от Франция

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка