ВМС на САЩ декларираха готовност за пълномащабно производство на вертолета CH-53K за Корпуса на морската пехота (СНИМКИ)

Pan.bg 03 фев 2023 | 11:05 views (819) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на defencenews.com
В края на януари 2023 г. американските ВМС обявиха тежкотоварния хеликоптер CH-53K King Stallion на Корпуса на морската пехота (КМП), готов за пълномащабно производство, което позволява на морските пехотинци да удвоят годишните си покупки на вертолета през следващите 3 години.

Джей Стефани, изпълняващият длъжността помощник-секретар на ВМС за изследване, развитие и придобиване, подписа меморандум на 21 декември 2022 г., потвърждаващ, че преминаването към по-висока производствена скорост е подходящо въз основа на това как хеликоптерът се справи при тестването и след анализ на цената на програмата и производителността на производствената линия.

В изявление полковника от КМП Кейт Флигър, ръководител на програмата за тежкотоварни хеликоптери на ВМС, каза, че флотът „успешно е демонстрирал производителността и надеждността на този вертолет“.

Компанията Sikorsky, производителят на хеликоптера, заяви, че вече закупува и складира дълготрайни артикули и критични материали, за да поддържа този увеличен производствен темп в своето съоръжение в Кънектикът. Базата за доставки включва повече от 200 компании в 35 държави.

„Увеличаването на темпа на производство на най-напредналия в технологично отношение хеликоптер в света позволява на морската пехота на САЩ да изгради своя флот от вертолети CH-53K King Stallion и да подкрепи успеха на мисията. Това разрешение за увеличение на темпа на производството стабилизира вътрешната верига за доставки на Sikorsky и е доказателство за нашето трайно партньорство с Корпуса на морската пехота“ заяви Бил Фалк, директор на програмата CH-53K на Sikorsky.

ВМС са възложили на Sikorsky, компания на Lockheed Martin, 6 договора за първоначално нискосерийно производство на 42 вертолета. ВМС вече са възложили дългосрочни договори за партиди 7 и 8, първите две партиди от пълномащабното производство.

Според бюджетните документи на ВМС, КМП възнамерява да закупи 10 вертолета през финансовата 2023 г., 15 през 24 финансова година и 21 годишно, започвайки от 25-а финансова година.

През април 2022 г. КМП декларира първоначална оперативна способност за хеликоптера, което означава, че разполага с достатъчно обучение, логистика и резервни части, за да подкрепи първото разполагане на този самолет. Това първо разполагане е планирано за 24-а финансова година. Очаква се вертолетът да достигне пълна оперативна способност до 29-а финансова година.

Корпусът на морската пехота възнамерява да придобие 200 вертолета, поддържайки производствената линия работеща поне през 2032 г.

Текст към снимка: Вертолет Sikorsky CH-53K King Stallion повдига външен товар по време на учение за товарене и транспортиране на товари в Центъра за въздушно-наземни бойни действия на Корпуса на морската пехота, Туентинайн Палмс, Калифорния, 24 август 2021 г. (сн.: мл. серж. Колтън Браунли/КМП)

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ВМС на САЩ декларираха готовност за пълномащабно производство на вертолета CH-53K за Корпуса на морската пехота (СНИМКИ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка