Вторият тест на хиперзвукова правопоточна ракета, създадена от DARPA, AFRL, Lockheed Martin и Aerojet Rocketdyne, постигна всички тестови цели

Pan.bg 03 фев 2023 | 13:31 views (1114) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на lockheedmartin.com


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


На 30 януари 2023 г. екипът на Агенцията за напреднали изследователски проекти на МО на САЩ (DARPA), Изследователската лаборатория на ВВС на САЩ (AFRL), Lockheed Martin и Aerojet Rocketdyne постигна основните цели по време на lвторите изпитания на хиперзвуковата правопоточна ракета (HAWC). Летателният тест удвои количеството данни за ракетата задвижвана с правопоточен въздушно-реактивен двигател с хиперзвуково изгаряне.

След пуск от борда на бомбардировач B-52, първата степен на системата HAWC я ускори до целевата скорост за запалването на двигателя, където правоточния въздушно-реактивен двигател с хиперзвуково изгаряне на Aerojet Rocketdyne се задейства и ускори системата до скорост над Mach 5. Системата се представи според прогнозите, изминавайки повече от 555,5 km и достигна височина от 18 288 m.

„Достъпността и надеждността са от съществено значение, когато работим за разработването на оперативни хиперзвукови решения. И двата ни летателни теста на HAWC, стартирани от оперативен самолет В-52 и съответстващи на моделите на производителност и прогнозите, подпомагат достъпното и бързо развитие на бъдещи хиперзвукови оръжия“ сподели Джон Кларк, вицепрезидент и генерален мениджър на подразделението на Lockheed Martin Skunk Works®.

Екипът на Lockheed Martin Skunk Works и Aerojet Rocketdyne работиха заедно за усъвършенстване на евтини производствени технологии, давайки приоритет на изключителната издръжливост, за да намалят значително разходите за отделните части и системи. Чрез целенасоченото интегриране на цифрови технологии в целия процес на проектиране, тестване и производство, екипът потвърди, че хиперзвуковите системи могат да бъдат произведени на достъпна цена, и в същото време да са способни да постигат нужните скоростите за посрещане на спешните национални нужди.

Текст към илюстрация: художестевна концепция на DARPA и Lockheed Martin за Hypersonic Air Breathing Weapon Concept (HAWC) (графика Lockheed Martin)

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Вторият тест на хиперзвукова правопоточна ракета, създадена от DARPA, AFRL, Lockheed Martin и Aerojet Rocketdyne, постигна всички тестови цели

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка