ГЕНЕРАЛ НИКОЛАЙ РУСЕВ ЗА 72 ГОДИНИ АВИОБАЗА ГРАФ ИГНАТИЕВО: ВЯРВАМ ВЪВ ВАС, БОЙЦИ НА БЪЛГАРИЯ!

Pan.bg 16 мар 2023 | 22:36 views (1468) commentaries(0)
img
Уважаеми госпожи и господа офицери, сержанти, войници и цивилни служители,
скъпи ветерани и колеги от резерва,
уважаеми авиатори по призвание и дух, наши съмишленици и приятели,


На днешната дата преди 72 години се сформира изтребително авиационно формирование на летище Граф Игнатиево – 19-ти изтребителен авиационен полк, чийто приемник днес е 3-та авиационна база.
В продължение на 50 години през изминалия XX век на територията на Република България изтребителната авиация е базирана на 6 стратегически за страната ни военни летища – Габровница, Доброславци, Граф Игнатиево, Узунджово, Равнец и Балчик и разполага с много на брой съвременни изтребители. Само в рамките на пет години заради стратегическо късогледство, безхаберие и безпринципност са закрити пет от шестте изтребителни летища и домът на изтребителната авиация остава единствен до днес – авиобаза Граф Игнатиево.

Въздушната мощ на една суверена държава се изгражда бавно, последователно и методично благодарение на родолюбието, единодействието, интелектуалният капацитет и морално-нравствените качества на хиляди хора. Но се унищожава за миг от шепа овластени и лишени от гореспоменатите качества лица.
Всяка мъдра и силна нация отстоява своя въздушен суверенитет, убедена в необходимостта да поддържа и развива адекватна на времето въздушна мощ! Това не е въпрос на медийна или политическа дискусия, а неоспорим национален приоритет! Това не е въпрос на финансови средства, а на ценности! Това е въпрос на национално достойнство!
Днес, всички ние на летище Граф Игнатиево, потомци на летателния, инженерно-техническия и осигуряващ състав в изтребителната авиация, сме шепа хора, но със същия ентусиазъм и борбен дух пазим неприкосновено небето на България!
На нас се падна отговорната мисия да изградим съвременния облик на авиобазата в условията на сериозни предизвикателства. Предизвикателства, на които противостоим със силната си мотивация и воля!
Със своите професионални знания и умения ние винаги намираме ефективни решения в работата въпреки сериозните трудности, пред които сме изправени. Нашата настойчивост е градивна и последователна, а решимостта ни безапелационна!
Ние ще продължим да охраняваме нашето небе, да ставаме по-силни и да служим на Родината!
На всички Вас, които през изминалите 72 години оставихте своя отпечатък с ежедневната си обич, упоритост и отдаденост на каузата „българска изтребителна авиация“, на летците, техниците, логистиците и свързочниците, служили в авиобаза Граф Игнатиево и на изтребителните летища на България – дълбок поклон!
На всички Вас, които днес с достойнство, гордост и неуморен денонощен труд участвате и реализирате нашата мисия желая крепко здраве и несломима воля, за да продължим напред!
Убеден съм, че заедно ще успеем, защото заедно сме силни!

ВЯРВАМ ВЪВ ВАС, БОЙЦИ НА БЪЛГАРИЯ!
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!


Бригаден генерал Николай Русев, командир на 3-а авиобаза
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка