Boeing ще произведе 184 вертолета Apache за СВ на САЩ и международни клиенти

Pan.bg 21 мар 2023 | 15:17 views (706) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com


РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Boeing ще построи 184 вертолета AH-64E Apache за Сухопътни войски на САЩ и за международни клиенти, включително първите Apache за Австралия. Поръчката е на стойност 1,9 млрд. долара и довежда общата текуща финансирана стойност на договора до 2,1 млрд. долара и има потенциал да се увеличи до повече от 3,8 млрд. долара с бъдещи анекси.

„Ние подобряваме ударния вертолетен флот на СВ на САЩ, като същевременно подкрепя допълнителни нации партньори и приветства най-новия ни клиент на Apache, СВ на Австралия. Този договор подчертава нуждата от вертолети Apache по целия свят“ заяви Кристина Упа, вицепрезидент на програмите за щурмови хеликоптери и старши изпълнителен директор на завода на Boeing в Mesa (Аризона).

СВ на САЩ ще получат 115 модернизирани по-стари модели Apache, като допълнителни 15 вертолета Apache ще бъдат закупени като опция, което ще осигури значителни спестявания на данъкоплатците. Допълнителните 54 вертолета ще бъдат доставени на страни-партньори като част от Чуждестранни военни продажби (FMS).

Този договор идва в момент, в който флотът на СВ на САЩ от вертолети Apache надминава 5 млн. летателни часа, крайъгълен камък, доказващ, че AH-64 е най-способният, надежден и универсален щурмови хеликоптер.

„Този многогодишен договор е от решаващо значение за бойците и целия екип на Apache. Това демонстрира ангажимента на армията да продължи да предоставя несравними способности в ръцете на най-добрите в нашата нация, като същевременно осигурява стабилност и предвидимост за изключителните граждани и компании, които влагат своя талант в производството на най-добрия щурмови хеликоптер в света“ заяви полк. Джон (Джей) Махер, ръководител на проекта Army Apache.

Съгласно първия многогодишен договор, подписан през 2017 г., Boeing трябва да достави 244 модернизирани по-стари модели Apache на СВ на САЩ и 24 новопостроени самолета за международни клиенти. AH-64E Guardian построен в завода на Boeing в Меса (Аризона), е най-модерният многоцелеви боен хеликоптер в света. В момента има повече от 1275 вертолета Apache в експлоатация по света.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Boeing ще произведе 184 вертолета Apache за СВ на САЩ и международни клиенти

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка