Военновъздушното училище организира първа международна курсантска седмица

Pan.bg 23 мар 2023 | 15:46 views (443) commentaries(0)
img
pan.bg

Източник: Otbrana.com Снимка: armymedia.bg

Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски” в гр. Долна Митрополия организира „Първа международна курсантска седмица“, която ще се проведе в периода от 26 март до 1 април. Проявата ще бъде открита на 27 март от 9,30 ч. от заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска, съобщават от военното учебно заведение. Поканени са още областният управител на Област Плевен Иван Петков, кметът на Община Долна Митрополия Поля Цоновска и кметът на Община Плевен Георг Спартански.

Събитието е с цел обогатяване знанията на участващите курсанти и офицери за сигурността и отбраната, както и за подобряване на сътрудничество между държавите-участници. То ще заздрави изградените международни партньорства и ще доведе до повишаване на обмена на курсанти, студенти и преподаватели между участниците.

Срещата е и мост към бъдещи съвместни проекти по различни програми , научни изследвания и разработки в сферата на отбраната и по специално в авиацията. Стабилното и устойчиво развитие на международните отношения се изгражда на база дългогодишни партньорства, срещи, обмен на опит и информация, съвместни проекти и Международната курсантска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“ е поредната стъпка по този дълъг и стръмен път.

В Международната курсантска седмица ще се включат 12 академии и университета с общо 34 чуждестранни участника (курсанти, студенти и придружаващи офицери) и 7 български курсанти.

В програмата са предвидени презентации, представяне на академиите, посещения на музеи, забележителности в гр. Плевен и гр. Велико Търново, както и представяне на летателното обучение, провеждано във ВВВУ „Георги Бенковски“.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка