ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА ТЕОДОРА ГЕНЧОВСКА ШЕ ОТКРИЕ ПЪРВАТА МЕЖДУНАРОДНА КУРСАНТСКА СЕДМИЦА ВЪВ ВВВУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“

Pan.bg 23 мар 2023 | 15:57 views (1197) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на ВВВУ "Г. Бенковски"Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски”, гр. Долна Митрополия (ВВВУ) организира „Първа международна курсантска седмица“ (1st International Air Force Cadets’ Week), която ще се проведе в периода 26.03 - 01.04.2023 г.

Заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска ще участва в откриването на Международната курсантска седмица на 27 март 2023 / понеделник/ от 9:30 ч. във ВВВУ „Георги Бенковски“.

На откриването са поканени Областният управител на Област Плевен Иван Петков, Кмета на Община Долна Митрополия Поля Цоновска, Кмета на Община Плевен Георг Спартански.

Събитието е с цел обогатяване знанията на участващите курсанти и офицери за сигурността и отбраната, както и за подобряване на сътрудничество между държавите-участници. То ще заздрави изградените международни партньорства и ще доведе до повишаване на обмена на курсанти, студенти и преподаватели между участниците.

Срещата е и мост към бъдещи съвместни проекти по различни програми , научни изследвания и разработки в сферата на отбраната и по специално в авиацията. Стабилното и устойчиво развитие на международните отношения се изгражда на база дългогодишни партньорства, срещи, обмен на опит и информация, съвместни проекти и Международната курсантска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“ е поредната стъпка по този дълъг и стръмен път.

В Международната курсантска седмица ще се включат 12 академии и университета с общо 34 чуждестранни участника (курсанти, студенти и придружаващи офицери) и 7 български курсанти както следва:
1. Bulgarian Air Force Academy "Georgi Benkovski"
2. University of Defence, Brno, Czech republic
3. Air Force Academy, Greece
4. Air Force Academy, Deblin, Poland
5. Military University of Technology, Warsaw, Poland
6. War Studies University , Warsaw, Poland
7. Portuguese Air Force Academy, Amadora, Portugal
8. Air Force Academy, Brasov, Romania
9. Military Technical Academy „Ferdinand I”, Bucharest, Romania
10. Nicolae Balcescu Land Forces Academy, Sibiu, Romania
11. Spanish Air & Space Force Academy, Murcia, Spain
12. USAF Academy, Colorado springs, USA

Предвидени са презентации, представяне на академиите, посещения на музеи, забележителности в гр. Плевен и гр. Велико Търново, както и представяне на летателното обучение, провеждано във ВВВУ „Георги Бенковски“.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ЗАМ.-МИНИСТЪРЪТ НА ОТБРАНАТА  ТЕОДОРА ГЕНЧОВСКА ШЕ ОТКРИЕ ПЪРВАТА МЕЖДУНАРОДНА КУРСАНТСКА СЕДМИЦА ВЪВ ВВВУ „ГЕОРГИ БЕНКОВСКИ“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка