Зам.-министър Генчовска: ВВВУ „Георги Бенковски“ има амбицията да се превърне в център за комплексно авиационно образование

Pan.bg 27 мар 2023 | 18:25 views (1226) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МО„Като наследник и носител на пламъка, ентусиазма и заветите на първопроходците във военната авиация, възстановеното преди 3 години Висше военновъздушно училище „Георги Бенковски“ има амбицията да се превърне в авторитетен център за комплексно авиационно образование – за подготовката на висококвалифициран летателен и технически състав и на специалисти по ръководство на въздушното движение, не само за нуждите на отбраната, но и за целия сектор за сигурност, за гражданската авиация и за авиационната индустрия и бизнеса“.

С тези думи заместник-министърът на отбраната Теодора Генчовска откри Първата международна курсантско-студентска седмица във ВВВУ „Георги Бенковски“. Във форума участват курсанти и студенти от военни училища и академии от Румъния, Гърция, Чешката република, Полша, Испания, Португалия и САЩ.

По думите на заместник-министъра реализирането на тези амбиции минава през радикална модернизация на учебната база и пълна професионална сертификация на обучението по националните, европейски и международни стандарти. „Съществен елемент от тази амбициозна политика на училището е активното му международно сътрудничество и отварянето му към регионалния образователен пазар. На тези от вас, които са решили да посветят живота си на небето и на летенето, ще кажа: тук е точното място, за да получите символично професионално причастие. България е една от люлките на военната авиация и е оставила трайна диря в световната история на въздухоплаването и военновъздушните сили“ заяви зам.министър Теодора Генчовска.

В словото си тя очерта ключови моменти в историята на военната ни авиация, акцентира на значимия български принос в областта на авиационната теория и практика и подчерта богатите традиции в обучението и подготовката на летателен и технически състав.

Първата международна курсантско-студентска седмица се организира от ВВВУ „Георги Бенковски“ и ще продължи до 1 април 2023 г. Целта на форума е да спомогне за подобряване на сътрудничеството между военните образователни институции от страните-участници, да спомогне за повишаване на обмена на курсанти, студенти и преподаватели и да създаде благоприятна основа за бъдещи съвместни проекти по различни програми, научни изследвания и разработки в сферата на отбраната и авиацията.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Зам.-министър Генчовска: ВВВУ „Георги Бенковски“ има амбицията да се превърне в център за комплексно авиационно образование

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка