EBACE 2023 - VIP клиенти поръчаха 4 Boeing Business Jet

Pan.bg 25 май 2023 | 09:22 views (271) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на boeing.com

На 22 май 2023 г. Boeing обяви че е получила поръчки за 4 премиум самолета Boeing Business Jet (BBJ) със свръхдълъг обсег. Поръчките от неразкрити VIP клиенти включват 2 самолета BBJ 787-8, един самолет BBJ 737-7 и опция за закупуване на самолет BBJ 777-9. Компанията сподели за тези поръчки за 2023 г. на Европейската конвенция и изложение за бизнес авиация (EBACE) в Швейцария.

„С правилната комбинация от комфорт, производителност и най-добра в класа оперативна икономичност, семейството на BBJ предлага на VIP клиентите всички характеристики, които търсят в един бизнес самолет. Проектирани върху платформите на най-продаваните търговски самолети на Boeing, клиентите признават стойността на управлението на най-надеждните и мощни самолети в света“ заяви Джо Бенсън, президент на BBJ.

Оборудван с най-новите иновации и технологии на търговските самолети на Boeing, подобрените екологични характеристики на семейството BBJ намаляват разхода на гориво в сравнение с предишните поколения на всеки самолет. Самолетите предоставят на клиентите уникална комбинация от обхват, ефективност и комфорт на пътниците.

BBJ 737-7: Като бизнес самолет с най-дълъг обсег в класа на тяснофюзелажните бизнес самолет, BBJ 737 MAX може да прелети 12 200 km без спиране, за да свързва глобални центрове като Женева и Сингапур. С повишена ефективност, BBJ 737-7 намалява емисиите и потреблението на гориво, като същевременно намалява оперативните разходи.

BBJ 787-8: Със своята визионерска композитна конструкция, BBJ 787 Dreamliner осигурява спестяване на гориво и има обхват от 18 420 km. Заедно с подобрените екологични характеристики, по-ниската поддържана височина в кабината на Dreamliner, повишената влажност на въздуха и усъвършенстваната технология за равномерен полет за противодействие на ефектите от турбуленцията, работят заедно, за да подобрят значително комфорта на пътниците.

BBJ 777-9: BBJ 777X е първият бизнес самолет, способен да свързва всеки два града в света без прекъсване, летейки до 20 418 km. Подобренията в инженерния дизайн и иновативните нови технологии, включително ново композитно крило от въглеродни влакна и изцяло нови двигатели, подобряват екологичните му характеристики. Подобно на BBJ 787 Dreamliner, BBJ 777X предлага водещи технологии за комфорт в кабината.

Най-добрата в класа оперативна икономичност на семейството BBJ силно позиционира самолетите на пазара на бизнес авиацията. Проектирани да летят над 4000 часа годишно, BBJ осигуряват много по-висока надеждност в сравнение с конкурентите. Поддържани от глобалната мрежа от услуги, части и поддръжка на Boeing, самолетите могат да се обслужват и в световен мащаб, като клиентите се възползват от намалени разходи за части и обучение.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка