Първи полет на "Черния лебед" - товарния дрон на "Дронамикс", това е началото на бъдещето на въздушните доставки

Pan.bg 25 май 2023 | 09:48 views (1067) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕв
pan.bg
По информация на "Дронамикс"

На 25 май 2023 „Дронамикс", първата в света авиокомпания с товарни дронове, успешно завърши първия полет с пълномащабния си товарен безпилотен апарат „Черния Лебед“ от летище Балчик, демонстрирайки потенциала за бъдещето на логистиката в световен мащаб.

„Дронамикс“ е създадена в резултат на желанието на двама братя, Свилен и Константин Рангелови, да направят движението на стоки по света по-бързо, по-екологично и по-достъпно. Мисията им е да осъществят доставки в рамките на същия ден, за общности и бизнеси, независимо къде се намират. Първият полет на „Черния лебед“ е кулминацията на месеци наземни тестове и полети на умалени модели на единствения по вида си в света самолет, създаден от „Дронамикс“ в България. „Черният Лебед“ бе управляван дистанционно от двама пилоти с опит в гражданските авиолинии, от наземната контролна станция на „Дронамикс“.

Полетът валидира първата по вида си технология за товарни дронове, разработена от „Дронамикс“, способна да даде бързо и ефикасно решение за нуждите на консуматорите по света. Предстоящите търговските полети се очакват още тази година в Европа, обслужвайки основни за битието индустрии, от фармацевтична до хранителна, от електронна търговия до резервни части.

„От деня, в който за първи път си представихме как би изглеждал „Черният Лебед“, работим спрямо осъществяването на този полет. Демонстрирахме, че разработената от нас технология има предпоставките да промени движението на стоки по света" заяви Константин Рангелов, съосновател и главен технически директор на „Дронамикс“.

„Отне ни огромно количество усилия, вяра и стремеж, за да докажем, че концепцията ни има истински потенциал в световен мащаб. Предстои ни следващото предизвикателство, разгръщането на търговската ни дейност“ допълни Свилен Рангелов, съосновател и главен изпълнителен директор на „Дронамикс“.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка