EBACE 2023 - италианската Air Corporate поръча 43 хеликоптера от Airbus Helicopters

Pan.bg 25 май 2023 | 13:29 views (536) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По инфорпмация на airbus.com

На 25 май 2023 г. водещият италиански оператор на бизнес авиация Air Corporate направи твърда поръчка за 43 хеликоптера от Airbus в последния ден на EBACE 2023. Хеликоптерите включват 40 еднодвигателни хеликоптера (H125/H130) плюс 3 машини в корпоративно изпълнение ACH160 от Airbus Corporate Helicopters в линейна конфигурация с пакет Lounge за добавяне към двата ACH160, които вече са поръчани.

Договорът е най-голямата търговска поръчка на хеликоптери, получена от Airbus в Италия, и през следващите години хеликоптерите ще бъдат доставени за използавне за редица частни и бизнес пътувания, както и за обществени операции.

Air Corporate заяви: „Изпитваме нарастващо търсене на иновативния корпоративен ACH160 на италианския пазар. ACH160 е красив, безопасен и удобен хеликоптер, а конфигурацията Line с пакета Lounge гарантират елегантност и в същото време отлично представяне. По същия начин H125 остава еталонният хеликоптер за въздушни работни мисии в Италия поради ненадминатото си представяне. H130 се радва на голям успех и у нас за туристически полети и превоз на пътници”.

Ръководителят за Европа в Airbus Helicopters Томас Хайн сподели: „Бих искал да благодаря на Air Corporate за продължаващото доверие в нашите продукти. Тази поръчка е резултат от годините, които инвестирахме в изграждането и поддържането на силни бизнес отношения с Air Corporate. Гордея се с успеха на Air Corporate в по-нататъшното разширяване на нейния флот и сектора на частната бизнес авиация в Италия”.

Новият договор надгражда вече поръчаните 28 вертолета от базираната във Верона Air Corporate през последните години като част от продължаващото разширяване на флота й. Само през последните 2 години Air Corporate получи 17 хеликоптера Airbus, включително първия от двата двудвигатлени H135.

Хеликоптерите на Airbus Helicopters летят в Италия от 50 години, Air Corporate е ключов играч на италианския пазар на хеликоптери с 90 клиенти и флот от повече от 240 хеликоптера в експлоатация.

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка