В АВИОБАЗА КРУМОВО - ДВАМА ОПИТНИ АВИОИНЖЕНЕРИ ПРЕМИНАХА В РЕЗЕРВА - ДУНИ ДУНЕВ И АНГЕЛ ТАНОВ

Pan.bg 29 май 2023 | 00:14 views (1180) commentaries(0)
img
pan.bg
Снимки - ВВСНа 26 май с тържествен строй пред хангарите в 24-та авиационна база бяха изпратени в резерва полковник Дуни Дунев – заместник-командир по авиационна техника и въоръжение и майор Ангел Танов – старши инженер в отделение „Авиационна техника и въоръжение”. На мероприятието освен командването, военнослужещи и цивилни служители от военно формирование 32040 присъстваше лично командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Димитър Петров. Командирът на авиобазата, бригаден генерал Димитър Иванов, благодари на двамата за професионализма, усърдието и отговорността по време на службата им, а командирът на ВВС подчерта важността на богатия практически опит, който са предали на колегите си. Последва сбогуване със знамето на честта и емоционално изпращане с много подаръци, поздравления, сърдечни пожелания и снимки.
Полковник Дуни Дунев е роден в гр. Нова Загора, област Сливен. Той е завършил ВНВВУ „Г. Бенковски” през 1989 г. и Военна академия “Г. С. Раковски” през 2002 г. Започва службата си като авиотехник в с. Равнец и по-късно в гр. Стара Загора, но прекарва по-голямата част от службата си в 24-та авиационна база. Преминава през редица длъжности, сред които борден авиотехник, инженер, старши инженер по вертолета и двигателя – борден, старши инженер – борден и началник на отделение, а от 2011 г. е заместник-командир по АТВ. Има награден знак „За отлична служба” – II степен от министъра на отбраната, а също така е награждаван с предметна награда и благодарности от командира на Военновъздушните сили и от командира на военно формирование 32040 – Крумово.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Майор Ангел Танов е роден в гр. Пловдив. Завършил е ВHВВУ "Г.Бенковски" през 1991 г. Прекарва първата година от службата си като старши техник в гр. Стара Загора, а след това се мести в 24-та авиационна база, където преминава остатъка от военната му кариера. Преминава през длъжностите старши техник в група, началник на секция, началник на станция, инженер и старши инженер. Награждаван е с предметна награда и благодарност от командира на Военновъздушните сили.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


В АВИОБАЗА КРУМОВО - ДВАМА ОПИТНИ АВИОИНЖЕНЕРИ ПРЕМИНАХА В РЕЗЕРВА - ДУНИ ДУНЕВ И АНГЕЛ ТАНОВ

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка