ПОВИШАВАНЕ ВЪВ ВОЕННО ЗВАНИЕ И НАЗНАЧАВАНЕ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИ В 12-ТА АВИАЦИОННА БАЗА (ГОЛЯМА ТЪРЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 01 авг 2023 | 15:14 views (11546) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресслужбата на 12-а авиобазаНа 1 август 2023 г. в 12-та авиационна база в гр. Долна Митрополия се проведе общ строй, на който бяха обявени заповеди за назначаване на длъжности и повишаване във военно звание на военнослужещи от състава на авиобазата.

Със заповед на министъра на отбраната в звание „майор“ е повишен и назначен на длъжност „Командир на авиационна ескадрила” капитан Красимир Цолов от състава на 12-та авиационна база. Той е от „Випуск 2023 – Васил Левски“ на Военна академия „Г.С. Раковски”, завършил редовна форма на обучение специализация „Военновъздушни сили”.

В звание „майор“ е повишен капитан Калоян Даков и назначен на длъжност „Началник на служба Личен състав“.

Нови пагони за повишаване в звание „капитан“ получиха старши лейтенантите Марио Караиванов, Милен Колев, Александър Христов и Николай Николов.

В звание „старши лейтенант“ са повишени лейтенантите Марти Иванов, Денис Маринов, Николай Петров и Румен Симеонов.

Старши сержант Бисер Обретенов е повишен в звание „старшина“.

Младши сержант Мирослав Иванов е повишен в звание „сержант“.

Първо сержантско звание „младши сержант“ се присвоява на редник 3-ти клас Красимир Йорданов.

Представени бяха лейтенантите от 72-ри Випуск „Васил Левски“ 2023 на ВВВУ „Георги Бенковски“, които избраха да започнат своя професионален път в 12-та авиационна база.

Преди няколко дни те получиха своите дипломи и офицерски пагони. Завършилите специализация „летец-пилот” влязоха в състава на Авиационната ескадрила. Три са младите попълнения в инженерно-техническия състав, които са разпределени в ЕОПАТ, ЕПОВР и служба „Летателна, аварийно-спасителна и тренажорна подготовка“.

Със заповед на командира на Военновъздушните сили, бяха наградени военнослужещи от състава на авиобазата. За проявен професионализъм, постигнати високи резултати и отлично представяне при организирането, осигуряването и провеждане на ТУБС „Шабла 2023“, плакет и грамота получиха майор Ивайло Гинчев, старшина Валентин Ганчев, старши сержант Христо Христов и редник 3-ти клас Йордан Димитров.

Заместник-командирът на 12-та авиационна база – полковник Ивайло Ангелов поздрави военнослужещите за повишенията и заслужените отличия. Приветства с „добре дошли“ младите офицери от „Випуск 2023”. Пожела им здраве, успешна реализация, много сили и енергия за изпълнение на поставените задачи.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


ПОВИШАВАНЕ ВЪВ ВОЕННО ЗВАНИЕ И НАЗНАЧАВАНЕ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИ В 12-ТА АВИАЦИОННА БАЗА (ГОЛЯМА ТЪРЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 17/17 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка