Русия разгръща мрежа от учебни заведения за обучение на оператори на дронове

Pan.bg 17 сеп 2023 | 18:17 views (282) commentaries(0)
img
пан.бг

Руската федерация разгръща мрежа от учебни заведения за обучение на оператори на дронове – разследване
Неделя, 17 септември 2023 г., 17:22 - Игор Пилипив


гети изображения

Анализаторите на общността Molfar OSINT откриха множество образователни институции в Руската федерация, които обучават пилоти, техници и инженери на дронове.

Това се казва в разследване на Молфар.

Отбелязва се, че идентифицираните образователни центрове си сътрудничат с руските държавни структури, по-специално с Министерството на вътрешните работи, Федералната служба за сигурност, Министерството на извънредните ситуации и могат да имат представителства извън Руската федерация.

Да, Nebesnaya Mekhanika LLC е дистрибутор на дронове DJI в Руската федерация и има собствен център за обучение на пилоти на БЛА, където те провеждат обучение на дронове DJI. Освен това TOVka има офис в Узбекистан.

Също така, през май 2023 г. НПО „Аванти Груп“ LLC откри „GK Avanti“ LLC за „научни изследвания и разработки в областта на природните и техническите науки“.

„Този ​​КВЕД най-често се използва от юридически лица за сътрудничество с руски военни организации. Обучението се провежда на следните адреси: Руска Федерация, Москва, Краснопресненка набережна 12, офис 924Б. А също и в град Инополис, ул. Университетская 7. , стая 602." разследване

Vozdukh LLC получи лиценз за образователна дейност през май 2022 г. На сайта е отбелязано, че на 06.05.2022 г. е създадено специализирано учебно звено към учебния център.

Сред допълнителните KVED на юридически лица са посочени:

професионално образование;
допълнително обучение на деца и възрастни;
дейности на школи за обучение на самолети и плавателни съдове.

Друг образователен център "Пустелга" декларира в своя Telegram, че има 2 центъра в зоната на бойните действия в Украйна. На 4 май тази година една от публикациите съдържаше снимка на 18 души с подпис за първото пускане през април. Една от следващите публикации гласи, че учебният център е отворен от март.

„Според ресурса mk.ru руската гвардия в сътрудничество с учебния център „Пустелга“ е стартирала курсове за пилоти на FPV безпилотни самолети, които най-вероятно след това ще отидат на война в Украйна“, отбелязват следователите.

Molfar допълва, че са намерили и учебни центрове, които могат да си сътрудничат с ПВК "Вагнер" и дори да внасят дронове DJI за тях. Сред тях: училището за пилоти на дронове "SHUBBA-Octagon" и LLC "Positron".източник

Українська правда
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка