Командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров: Успехите се дължат на волята, професионализма и усърдието на целия личен състав

Pan.bg 24 яну 2024 | 17:30 views (1334) commentaries(0)
img Pan.bg

„Активното участие в помощ на населението при бедствия, както и многобройните медицински и хуманитарни задачи, утвърдиха Военновъздушните сили (ВВС) като надеждна опора на българското общество, издигнаха престижа на Българската армия и укрепиха доверието към нас“.

Това заяви командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров при представянето на годишния анализ на състоянието и подготовката през изминалата 2023 г.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В заседанието участваха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Цанко Стойков, командирите на Сухопътните войски и Командването за логистична поддръжка генерал-майор Деян Дешков и бригаден генерал Тодор Тодоров, началниците на Военната академия и Висшето военновъздушно училище генерал-майор Тодор Дочев и бригаден генерал Юлиян Радойски, заместник-командирите на Съвместното командване на силите, Съвместното командване на специалните операции и Командване „Комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана“, представители на Инспектората на МО, Института по отбрана, Военноморските сили, служба „Военна полиция“, Националния военен университет, командирите на военните формирования от състава на ВВС, както и началниците на отдели и самостоятелни сектори в Командването на ВВС.

„Изминалата 2023 г. беше поредната година в историята на българските ВВС, изпълнена с динамика и предизвикателства. В новата геополитическа обстановка, при драстично променена среда на сигурност и в процес на преминаване на нов тип самолет, ние отново доказахме своята твърдост и решимост, своята воля и способности да изпълняваме определените ни роля, мисии и задачи и не отстъпихме от своите конституционни задължения“, подчерта в изказването си командирът на ВВС. „С инициативност и постоянство продължихме работата по приоритетните проекти, включени в портфолиото от проекти на Министерството на отбраната“, отбеляза той.

Командирът на ВВС акцентира на предприетите целенасочени действия за минимизиране на въздействието на основните рискови фактори, свързани с безопасността на полетите, както и на тези, които способстват за допускането на инциденти от служебен и битов характер.

Генерал-майор Петров посочи, че реализирането на проектите за модернизация, с фокус върху придобиването на новия тип боен самолет, трикоординатни радари и зенитно-ракетни комплекси, е безусловно необходимо за съхранението и развитието на ВВС и постигането на оперативна съвместимост със съюзниците от НАТО. Той отбеляза, че през годината са постигнати немалко успехи, които се дължат на волята, професионализма и усърдието на целия личен състав.

„Личният състав винаги е бил, е и ще бъде основният фактор, който определя способностите на вида въоръжени сили и в този смисъл - намаляването на броя на напусналите, повишаването на подготовката, квалификацията и мотивацията на състава от всички категории и специалности, бяха важни условия за успешното изпълнение на поставените задачи“, заяви генерал-майор Петров.

За проявени професионализъм, усърдие, инициативност и постигнати отлични резултати в подготовката и дейността на формированията през 2023 година бяха наградени военнослужещи и цивилни служители.

www.pan.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Командирът на ВВС генерал-майор Димитър Петров: Успехите се дължат на волята, професионализма и усърдието на целия личен състав

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/2 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка