Унгария поръча още 4 изтребителя Gripen C

Pan.bg 23 фев 2024 | 13:12 views (2898) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на saab.comНа 23 февруари 2024 г. Saab подписа договор с Шведската администрация за отбранителни материали (FMV) и получи поръчка за 4 допълнителни изтребителя Gripen C за Унгария.

Тази поръчка следва изменение на договора между FMV и унгарското правителство, подписан през декември 2001 г. относно 14 изтребителя Gripen C/D за унгарските ВВС. Изменението на договора за 4 допълнителни самолета бе подписано от МО на Унгария и FMV на 23 февруари 2024 г. С това ново изменение на договора Унгария ще експлоатира общо 18 самолета Gripen C/D за защита и защита на въздушното пространство на Унгария и НАТО .

„С изтребителя Gripen Унгария има една от най-боеспособните ВВС в Европа. Очакваме с нетърпение да продължим тясното си сътрудничество с унгарското правителство и отбранителната индустрия“ заяви Микаел Йохансон, президент и главен изпълнителен директор на Saab.

В момента Saab има договор с FMV относно поддръжката на унгарските самолети Gripen и Saab е готов да предостави допълнителни подобрения и поддръжка за унгарските изтребители и след 2035 г.

Saab и МО на Унгария подписаха също меморандум за разбирателство относно развитието на високотехнологични индустриални зони и възможности за изтребители. Сътрудничеството включва подкрепа за създаването на Център за върхови постижения за VR технологии в Унгария.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Унгария поръча още 4 изтребителя Gripen C

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка