Трето издание на Националния форум за авио-транспортна свързаност

Pan.bg 25 фев 2024 | 09:46 views (648) commentaries(0)
img Pan.bg

Бургаският регион има потенциал да бъде икономически хъб на Балканите. Това заяви заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова на откриването на третото издание на Националния форум за авио-транспортна свързаност и нови възможности за туризъм и партньорства в Черноморието и Югоизточна България.

Градът е един от най-привлекателните за осъществяване на транспортни, туристически и бизнес начинания поради близостта си с Черно море, което е „морската врата“ на България и защото новото летище в Истанбул измества баланса на въздушния трафик в Европа на Изток, поясни заместник-министърът.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

По думите й Бургас обединява всички транспортни аспекти - наличие на добра пристанищна инфраструктура за корабоплаването, международно летище с възможност за обслужване на всички типове въздухоплавателни средства, ЖП свързаност със столицата и много добре развити магистрални артерии с Азия.

Българската страна търси възможности за увеличаване на полетите до международните летища в страната, бе категорична Анна Натова. Министерството на транспорта и съобщенията и Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ са в преговори за подписване на меморандуми за сътрудничество във въздушния транспорт с държави от различни континенти.

/www.mtc.government.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Трето издание на Националния форум за авио-транспортна свързаност

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка