Летище Бургас и Летище Варна отбелязаха присъединяването на България в Шенген с празнични събития (ГОЛЯМА ТЪРЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ)

Pan.bg 01 апр 2024 | 09:56 views (1308) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на "Фрапорт Туни Стар"
В Бургас пристигнаха първите туристи за годината от Полша с полет от Краков, във Варна историческият момент бе отбелязан с посрещането на полет от Меминген

На 31 март 2024 г., на Летище Бургас и Летище Варна, част от „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, се състояха празнични събития с официални гости и медии, с които беше ознаменувано присъединяването на България в Шенгенското пространство по въздух.

Историческият момент на Летище Бургас съвпадна с посрещането на пълен самолет с първите 185 туристи за Лято 2024, които пристигнаха точно в 10:15 ч. чрез редовен полет на Ryanair от гр. Краков, Полша. Те бяха изненадани с водна арка, както и със специално брандирани лакомства и магнити за спомен още при слизането си от самолета, а по-късно присъстваха и на официална церемония, водена от директора на Летище Бургас Георги Чипилски, на която символично беше разрязана лента и отворено шампанско по повода. На нея участие взеха също така и зам.-областният управител на Област Бургас Павлин Иванов, кметът на Община Поморие Иван Алексиев, зам.-кметът на Община Бургас Диана Саватева, както и началникът на ГПУ – Летище Бургас – комисар Мирослав Тодоров.

Малко по-късно, в същия ден, точно в 11:05 ч. на Летище Варна, бе посрещнат тържествено и полет на Wizz Air от Меминген, Германия, с което бе отбелязано присъединяването по въздух на България в Шенген. Водна арка, специални лакомства, сувенирни магнити, както и детско танцувално представление на талантливите малки танцьори от студио „Монт“ към читалище „Просвета - 1905“ в гр. Аксаково, впечатлиха всичките 163 пътници, които ще помнят дълго този паметен миг.

Символично, именно децата бяха тези, които срязаха лентата пред погледите на директора на Летище Варна Димитър Костадинов, както и на официалните гости – областният управител на Област Варна – проф. д-р Андрияна Андреева, зам.-кметовете на Община Варна Христо Рафаилов и Илия Коев, зам.-кметът на Община Аксаково Десислава Стоянова, както и началникът на ГПУ-Летище Варна – комисар Бончо Кралев.

Специален акцент бе изпращането на фуражката на комисар Кралев, заедно със снимка, за официалния музей на Шенген, които ще бъдат включени в експозицията на институцията.

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Летище Бургас и Летище Варна отбелязаха присъединяването на България в Шенген с празнични събития (ГОЛЯМА ТЪРЖЕСТВЕНА ГАЛЕРИЯ)

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/9 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка