Хеликоптерното летище до тунел „Железница“ на АМ „Струма“ вече има регистрация по HEMS. Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“

Pan.bg 17 май 2024 | 10:36 views (1265) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на Пресцентъра на МТСГД „Гражданска въздухоплавателна администрация“ регистрира осмото вертолетно летище за спешната медицинска помощ по въздух в страната. To се намира в непосредствена близост до тунел „Железница“ на АМ „Струма“.

С изграждането на съоръжението се осигурява възможност за бърза евакуация на пострадали при пътни инциденти или други аварийни ситуации в участъка на тунела, както и в целия регион. По данни на авиационния оператор „България Хели Мед Сървиз“ ЕАД след получаване на сигнал, хеликоптерът ще стига от София до тунел „Железница“ за 30 минути.

До момента България разполагаше с три болнични вертолетни летища в София и по едно във Варна, Панагюрище, Русе и Велико Търново.

„Струма“ е първата магистрала в България, която разполага с хеликоптерна площадка. Вертолетното летище е построено в рамките на проекта за изграждане на „Автомагистрала „Струма“ – Лот 3.1, Лот 3.3 и тунел Железница“, който се финансира от ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“. Възложител на проекта е Агенция „Пътна инфраструктура".

Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Хеликоптерното летище до тунел „Железница“ на АМ „Струма“ вече има регистрация по HEMS. Хеликоптерът ще стига за 30 минути от София до тунел „Железница“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка