Airbus подписа договор с LCI и SMFL за 21(14 твърди +7 опции) хеликоптера от последно поколение

Pan.bg 21 май 2024 | 15:23 views (409) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com

На 21 май 2024 г. Airbus Helicopters, LCI, водеща авиационна компания, и Sumitomo Mitsui Finance and Leasing Company Limited (SMFL), обявиха поръчка за до 21 хеликоптера от последно поколение. Новата поръчка от съвместната лизингова операция на LCI и SMFL, SMFL LCI Helicopters (SMFLH), се състои от 14 твърди поръчки плюс 7 опции. Тя е за комбинация от леки двудвигателни хеликоптери H145, средни двудвигателни хеликоптери H160 и супер средни двудвигателни хеликоптери H175.

Новите хеликоптери ще бъдат доставяни до 2028 г. и ще бъдат насочени към различни оперативни сегменти, като хеликоптерни спешни медицински услуги (HEMS), търсене и спасяване (SAR) и офшорни енергийни обекти, включително ветрогенераторни паркове.

Поръчката бележи следващата фаза от пионерското партньорство Flight Path между LCI и Airbus Helicopters, което има за цел да отговори на дългосрочните изисквания за капацитет и финансиране на индустрията по отговорен начин.

Новите хеликоптери Airbus ще предлагат превъзходна производителност, гъвкавост и по-ниски емисии на CO2 в сравнение със сравними типове и други видове транспорт. В допълнение, те ще бъдат оборудвани с най-новия набор от навигационни и безопасни функции и също така ще могат да използват смесени устойчиви авиационни горива (SAF).

Jaspal Jandu, главен изпълнителен директор на LCI, заяви: „Радваме се да обявим, че продължаваме да работим с Airbus. Пазарът на хеликоптери е изправен пред редица ключови решения относно капацитета, тъй като се стреми да съпостави предлагането с основните изисквания на търсенето. Тази поръчка за до 21 хеликоптера от последно поколение отразява нашата обща решимост да предоставим решения за операторите и крайните потребители по траен, ефективен и прагматичен начин“.

Бруно Евен, главен изпълнителен директор на Airbus Helicopters, сподели: „Тази значителна нова поръчка на хеликоптери от LCI и SMFL бележи следващата вълнуваща фаза от нашето партньорство за Flight Path и има за цел да осигури необходимата поддръжка, в необходимия значителен мащаб, на критичния за мисията сектор . С нашата комбинация от технически и финансови иновации и пазарни познания и присъствие, аз съм убеден, че ще има още много нови глави“.

Партньорството Flight Path се основава на 20-годишно взаимоотношение между LCI и Airbus, като първоначалната фаза ще види ангажираната доставка на най-малко 7 най-ново поколение хеликоптери Airbus до 2025 г.

Комбинираният флот на LCI и SMFL в момента включва над 40 хеликоптера Airbus. Те са разгърнати от 12 оператора в над 10 държави по целия свят в набор от мисии, включително HEMS, SAR и офшорни вятърни, всички от които са в съответствие с целите на ООН за устойчиво развитие (SDG).

Новите хеликоптери са в съответствие с дългосрочния ангажимент на LCI и SMFL за устойчив растеж. LCI е подписала Хартата за устойчивост на Aircraft Leasing Ireland (ALI), с ангажимент за напредък и постигане на цели за отговорност, съсредоточени около 10 приоритетни принципа за устойчивост, включително ангажимент за постигане на нетна нула до 2050 г.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка