Wizz Air е най-устойчива нискотарифна авиокомпания в света според Световните награди за устойчивост на World Finance за 2024 г.

Pan.bg 07 юли 2024 | 10:39 views (519) commentaries(0)
img
хаджи Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на wizzair/com

Световните награди за устойчивост на World Finance признаха Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-устойчивата в света*, за най-устойчивата нискотарифна авиокомпания в света за четвърта поредна година. Това отличие подчертава постиженията на авиокомпанията по отношение на нейната роля в декарбонизацията на авиоиндустрията.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Wizz Air е лидер в авиационната индустрия с най-ниска интензивност на емисиите на пътник/км сред своите конкуренти и продължава активно да се ангажира със значително намаляване на въглеродния отпечатък до 2030 г. През финансовата 2024 г. авиокомпанията постигна рекорден среден показател за интензивността на емисиите – 52 грама на пътник/км. Това постижение е резултат от стратегията на Wizz Air за обновяване на флотилията и инвестиране в най-новите технологии за самолети.

Авиокомпанията продължава да добавя все повече самолети Airbus A321neo към флотилията си, като по този начин поддържа средна възраст на самолетите от 4,3 години. През април 2024 г., надграждайки своите постижения, Wizz Air обяви новата си амбициозна цел до 2030 г. да захранва 10% от полетите си с устойчиво авиационно гориво. Тази инициатива допълнително укрепва позицията на авиокомпанията като лидер в областта на устойчивото развитие и ще допринесе за изпълнение на ангажимента ѝ да намали въглеродните си емисии на пътник/км с 25% до 2030 г.

Ивон Мойнихан, мениджър „Корпоративно управление и ESG“ в Wizz Air, заяви: „Горди сме, че за четвърта поредна година получаваме признанието на World Finance за нашия твърд ангажимент към устойчивото развитие. Нашият бизнес модел ULCC (ултра нискотарифен модел) гарантира, че сме целенасочено устойчиви. В допълнение към обновяването на флотилията ни и повишаването на оперативната ефективност, ние инвестираме много в устойчиво авиационно гориво, което е най-значимото средство за намаляване на авиационните емисии в средносрочен план. За да постигнем нулеви нетни емисии, индустрията трябва да си сътрудничи и да обедини всички съответни участници в авиационната екосистема, за да се гарантира, че необходимото технологично развитие се подкрепя и финансира. Ето защо правителствата и политиците ще играят ключова роля в създаването на необходимите рамки за осигуряване на значими стимули за насърчаване на стратегическите инвестиции във възобновяема енергия и нисковъглеродни технологии.“

*Според данни на CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence 2022 и 2023.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Wizz Air е най-устойчива нискотарифна авиокомпания в света според Световните награди за устойчивост на World Finance за 2024 г.

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка