Airbus ще купи производствени мощности от Spirit AeroSystems

Pan.bg 09 юли 2024 | 09:40 views (343) commentaries(0)
img
Димитър СТАВРЕВ
pan.bg
По информация на airbus.com
На снимката - производство на композитни крила за А220 в Белфаст

На 1 юли 2024 г. Airbus SE сключи обвързващо споразумение със Spirit AeroSystems във връзка с потенциално придобиване на големи дейности, свързани с Airbus, по-специално производството на секции за фюзелаж на A350 в Кинстън (Северна Каролина, САЩ) и Сен Назер (Франция); на крилата и средната част на фюзелажа на A220 в Белфаст (Северна Ирландия) и Казабланка (Мароко); както и на пилоните на A220 в Уичита (Канзас, САЩ).


С това споразумение Airbus има за цел да осигури стабилност на доставките за своите програми за търговски самолети чрез по-устойчив начин напред, както оперативно, така и финансово, за различните проекти на Airbus, за които Spirit AeroSystems отговаря днес.

Сделката ще покрие придобиването на тези дейности. Airbus ще бъде компенсиран чрез плащане на 559 млн долара от Spirit AeroSystems, срещу номинално възнаграждение от 1,00 долар, подлежащо на корекции, включително въз основа на крайния обем на транзакцията.

Сключването на окончателни споразумения остава предмет на последващ процес на надлежна проверка. Въпреки че няма гаранция, че сделката ще бъде сключена, всички страни са готови и заинтересовани да работят добросъвестно, за да напреднат и завършат този процес възможно най-навреме.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка