Министърът на отбраната Аню Ангелов очаква до средата на октомври решение на казуса с новия шеф на военното разузнаване

Pan.bg 27 сеп 2010 | 15:09 views (8621) commentaries(0)
img http://www.dnevnik.bg/
Министърът на отбраната Аню Ангелов очаква до средата на октомври решение на казуса с новия шеф на военното разузнаване. Това заяви той днес пред журналисти, цитиран от БТА.

От 1 септември служба "Военна информация" (военното разузнаване) се ръководи от изпълняващ длъжността - ген. Детелин Мажгуров, след като президентът Георги Първанов отказа да издаде указ за назначаването на номинирания от правителството комодор Валентин Гагашев. Преди това президентът блокира и друг кандидат на военния министър - Динчо Карамунчев.

Попитан дали продължава диалогът за началник на военното разузнаване, Ангелов посочи, че няма формален отказ на президента от предложението на Министерския съвет. Това не може да продължава много дълго време, ще се стремя най-много до средата на другия месец този въпрос да бъде решен, добави той.


Преди десетина дни на заседанието на консултативния съвет по национална сигурност при президента премиерът Бойко Борисов и Първанов демонстрираха "широк консенсус" и любезности, а държавният глава беше лаконичен, че диалогът по този проблем продължава, без да е обсъждан на заседанието. Премиерът обаче имаше очаквания казусът да бъде решен до или най-късно на заседанието на консултативния съвет.

Ангелов съобщи днес, че вече се е спрял на кандидат за зам.-началник на военното разузнаване. Той ще е цивилен и затова няма да има нужда да бъде съгласуван с президента.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка