СТРАШНО Е: Правителството се готви за ВОЙНА!!!

Pan.bg 24 авг 2016 | 15:43 views (12831) commentaries(8)
img Документът е секретен и е приет на закрито заседание.

В средата на юли българското правителство актуализира директивите за работа във военно време. Този документ е технически и предвижда задълженията на институциите и фирмите при осигуряване на националната сигурност при водене на война, осигуряването на материална помощ от бизнеса и пр. Директивата се актуализира на всеки 6-7 години. Документът е секретен и е приет на закрито заседание, пояснява "24 часа".

В точка 2 от решението на Министерски съвет пише, че министърът на отбраната трябва да разработи планове за привеждане в готовност за военно време в срок от 3 месеца. Държавните институции, общините, бюджетните организации и юридическите лица с възложени военновременни задачи имат срок от 1 г., за да разработят своите планове. Германското правителство приема днес обновена концепция за гражданска защита в случай на атака. България също ударно осъвременява нормативната уредба, свързана със защитата на населението и националната сигурност, показа проверка на “24 часа”.

Освен решението на МС от 14 юли всяка година се актуализира националният план за защита при бедствия и аварии, както и програма за това до 2018 г. В него са заложени и новите методически материали за системата на образованието, които предвиждат интерактивно обучение за поведение при терористичен акт. През юни беше допълнен и законът за бедствията и авариите, който урежда действието на системата за ранно предупреждение при опасности и реакцията на институциите.

През септември се очаква да бъде приет окончателно Законът за противодействие на тероризма, внесен от Министерския съвет и изготвен от експерти от различни ведомства. Отделно от това има и Национален план за противодействие на тероризма, който урежда правомощията на всички институции при заплаха и насилствен акт. България има приети в края на миналата и началото на тази година и стратегия за киберсигурност и планове за развитие на въоръжените сили и национална отбранителна стратегия.

bnews.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  Авиоинженер 24 авг 2016, 16:31
   
  31
   
  0

  Въпросът е: Кой плаща на "24 часа" да тръбят от известно време насам, че света се готви за война и от какво по-голямо аки се опитват да отвлекат вниманието на хората?

 2. #2
  Наблюдател 25 авг 2016, 13:23
   
  16
   
  2

  Отговор на коментар: #1

  А кой плаща на ПАН да публикуват за втори път тази простотия след като през месец юли я бяха пуснали и им беше обяснено от колеги във форума, че това са рутинни решения и периодично документите се осъвременяват и няма никаква драма в тази новина.

 3. #3
  Мунчо 25 авг 2016, 15:25
   
  8
   
  0

  Всъщност щеше да бъде страшно, ако правителството не се готви за война.

 4. #4
  порция "пушечно месо" 25 авг 2016, 16:34
   
  8
   
  4

  ЗАглавието не е точно - туземната колониална администрация на подмандатната територия има заповед от портиерът на посолството на ФАЩ да подготви порция "пушечно месо"...

 5. #5
  Teraflop 25 авг 2016, 16:48
   
  1
   
  2

  "В точка 2 от решението на Министерски съвет пише, че министърът на отбраната трябва да разработи планове за привеждане в готовност за военно време в срок от 3 месеца." Оххххххххххххххх,мале-лелееееееееийййй!!!!!!!!!!!!!!!!!

 6. #6
  миньорче 25 авг 2016, 20:14
   
  9
   
  4

  Ох...само да ме мобилизират и да има бойни патрони........ всички гербери ще са мъртви .. .или тези които ми се мернат пред очите

 7. #7
  Плевнелиев 25 авг 2016, 21:46
   
  4
   
  1

  Не е страшно, смешно е.

 8. #8
  Big Meech 26 авг 2016, 10:37
   
  0
   
  2

  няма ли кой да закрие този руски сайт

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка