Журналисти фоторепортери с колело по Дунав

Pan.bg 11 мар 2011 | 01:37 views (5041) commentaries(0)
img Създаването на маршрут за велосипедисти по протежение на реката от Базиаш до Черно море е основната цел на трансграничен проект за развитие и рекламиране на дунавския туризъм
Създаването на туристически маршрут за велосипедисти по протежение на река Дунав от Базиаш до Черно море е основната цел на трансграничен проект за развитие и рекламиране на дунавския туризъм.
"Дунавско велотрасе" предвижда подбор на 20 професионални колоездачи с интерес към фоторепортерството.
Те ще тръгнат по брега от румънския и българския сектор, като снимат и филмират трасето и събират информация, свързана с местата за къмпинг от селищата, през които преминават.
Журналистите велосипедисти ще трябва да идентифицират археологически места и да участват в традиционни румънско-български прояви.
Проектът е на стойност 430 хил. евро и ще бъде осъществен от Румънската организация на собствениците на малки и средни предприятия и Агенцията за регионално развитие във Видин, съобщава агенция Аджерпрес.
Той се финансира чрез програмата за трансгранично сътрудничество между Румъния и България, като 75% от средствата са безвъзмездна помощ от ЕС, а останалите 25% се осигуряват от участниците.
Всички впечатления на участниците в проекта, заедно със заснетия материал, ще бъдат представени чрез различни пътища за комуникация, вкл. средствата за масова информация.
Инициативата ще се осъществи в рамките на една година и ще представлява интерес както за тези, които се интересуват от красотите на дунавските селища, така и за любителите на колоезденето.
Румънско-българският проект предшества европейския проект, подкрепен от германското правителство, който има за цел създаването на велосипедна алея по цялото протежение на река Дунав - от извора й до устието на Черно море.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка